Αθλητισμός|12.09.2019 23:16

«Σύμβολο της Αθήνας ο Παναθηναϊκός»-Οι «πράσινοι» παρουσίασαν τα νέα τους αστέρια

Newsroom

Στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης, στο Dionysos Zonar’s, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός παρουσίασε τα νέα μεταγραφικά της αποκτήματα παρουσία του προπονητή της ομάδας, Αργύρη Πεδουλάκη, όπως και του προέδρου της ΚΑΕ, Μάνου Παπαδόπουλου. Οι Φριντέτ, Ράις, Τζόνσον, Ουάιλι, Μπεντίλ και Μπράουν δήλωσαν ανυπόμονοι για την έναρξη της νέας σεζόν.

«Είμαστε κάτω από την Ακρόπολη, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα - σύμβολο της Αθήνας. Από τη διοίκηση έγινε η καλύτερη προσπάθεια. Στόχος είναι να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας», είπε στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παπαδόπουλος, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να παίρνει τη σκυτάλη: «Έγινε μια προσπάθεια εκ μέρους του προέδρου της ομάδας μας, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, να τραβήξει η ομάδα προς το κορυφαίο επίπεδο υπό δύσκολες συνθήκες. Είναι δύσκολες οι οικονομικές συνθήκες», είπε στην αρχική του τοποθέτηση.

Ζητάμε το μέτρο και την αυτογνωσία

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, επίσης πρόσθεσε: «Είμαστε κάτω από την Ακρόπολη τώρα. Ζητάμε το μέτρο και την αυτογνωσία, τα βασικά στοιχεία της Αρχαίας Ελλάδας. Είναι επίκαιρα και τα θέματα με την Εθνική. Ανεβάζουμε τους τόνους και νομίζουμε πως είμαστε μόνοι μας, ενώ το μπάσκετ εξελίσσεται. Η Ελλάδα, με δύσκολες φορολογικές συνθήκες, προσπαθεί να μείνει ανταγωνιστική. Πρέπει να κατεβάσουμε όλους τους τόνους. Θέλουμε να αγαπήσουμε και να απολαύσουμε.

Οι Αμερικανοί, όπως ο κόουτς Πιτίνο, μιλούν για όλους με καλά λόγια. Απολαμβάνουν τη στιγμή. Εμείς φωτογραφίζουμε το αρνητικό. Έχουμε πολλά καινούργια παιδιά, θέλουμε κάποιο χρόνο. Θέλουμε τη φιλοσοφία με τα 8''. Θέλουμε και να βελτιώσουμε τα τελευταία 8''. Έχουμε αντίπαλό μας τον χρόνο και την έλλειψη προπονήσεων. Με τη Euroleague πρέπει να μαθαίνεις μέσα από τον αγώνα. Μία ήττα μπορεί να σου κάνει καλό στη διάρκεια και μια νίκη να σε αποπροσανατολίσει».

«Να μεταφέρουμε την ενέργεια»

Ο Τζίμερ Φριντέτ στις δηλώσεις του είπε: «Δεν έχω ζήσει την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ ακόμα. Όμως, περιμένω πώς και πώς να τη ζήσω. Έχω ακούσει πολλές ιστορίες. Έχω δει πολλά βίντεο που μου στέλνουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Ξέρω πως θα είναι εκεί για εμάς κάθε βράδυ. Είναι δικό μας θέμα να μεταφέρουμε αυτήν την ενέργεια και στο παρκέ. Χαίρομαι που θα είμαι στην ομάδα και ελπίζω να δώσουμε στον κόσμο μας λόγους για να πανηγυρίσει».

Ο Τάιρις Ράις, από την πλευρά του, δήλωσε: «Το δεύτερο πλεονέκτημά μας θα είναι το σκοράρισμα. Έχουμε έναν τρομερό πόιντ γκαρντ, τον Νικ, έναν σπουδαίο σουτέρ, τον Τζίμερ, έχουμε low post παιχνίδι, έχουμε πολλά».

Ο Ουέσλι Τζόνσον, απαντώντας σε ερωτήσεις, δήλωσε:«Στην προπόνηση μαθαίνουμε τους ρόλους μας. Περιμένω να δω την εμπειρία που ακούω, για τον κόσμο μας. Θα είναι μια ωραία χρονιά. Δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσουμε. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε. Θα έχουμε μια σπουδαία χρονιά».

Ο Τζέικομπ Ουάιλι τόνισε: «Πέρυσι, το πρώτο μου ματς στην Euroleague ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό, στα Κανάρια Νησιά. Ο κόσμος πήρε μία... γωνία στο γήπεδο. Ήταν δυο φορές πιο θορυβώδες το κοινό του Παναθηναϊκού από το δικό μας».

Ο Ριόν Μπράουν δήλωσε:«Είδα πέρυσι στους τελικούς πόσο τρελοί είναι οι οπαδοί μας. Ήξερα πως θέλω να βρεθώ εδώ», ενώ ο Μπεν Μπέντιλ υπογράμμισε: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένας οργανισμός με τη νοοτροπία του νικητή. Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω, δεν το σκέφτηκα καν».

EuroleagueBasket LeagueΠαναθηναϊκόςμπάσκετ