Αθλητισμός|15.09.2019 12:40

Super League: Τα φώτα στο «Κλ. Βικελίδης» για το Αρης - Παναθηναϊκός

Newsroom

Οι προβολείς πέφτουν σε Ξάνθη, ΟΑΚΑ, Νέα Σμύρνη και Θεσσαλονίκη με το πρόγραμμα της Super League να περιλαμβάνει τέσσερα ενδιαφέροντα παιχνίδια, τα οποία ρίχνουν... αυλαία στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Προηγήθηκαν οι αναμετρήσεις του Σαββάτου στις οποίες ο ΠΑΟΚ πέρασε δια πυρός και σιδήρου από το Περιστέρι νικώντας τον Ατρόμητο (3-2), ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Βόλο στο Γ. Καραϊσκάκης (5-0), ενώ ο ΟΦΗ παρέμεινε αήττητος επικρατώντας και του Παναιτωλικού στο Ηράκλειο με 3-1.

Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης (19.00, ΕΡΤ Sports)

Δύο ομάδες που θα παλέψουν για τη νίκη θα αναμετρηθούν στο «Ξάνθη Arena». Η Ξάνθη έχει ξεκινήσει τις υποχρεώσεις τις με δύο διπλά κόντρα σε ΑΕΚ και Παναιτωλικό και τώρα ψάχνει το πρώτο της εντός έδρας τρίποντο. Ο Κίκο Ραμίρεθ δεν υπολογίζει τους τραυματίες Μπαξεβανίδη και Φασίδη, ενώ ο Άμπαντ βρίσκεται κανονικά στην αποστολή.

Από την άλλη, ο Αστέρας Τρίπολης θέλει να κάνει... σεφτέ στη Superleague, αφού μέχρι στιγμής έχει μηδέν βαθμούς. Δεν το βοήθησε το ξεκίνημα με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ενώ τώρα εξορμεί σε μία δύσκολη έδρα. Ο Μπόρχα Χιμένεθ συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Μουνάφο, όμως εκτός βρίσκονται Σίτο και Μπόρχα Φερνάντες.

ΑΕΚ-Λαμία (19.15, Novasports 2)

Η ΑΕΚ πήρε ένα πολύτιμο διπλό απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο φαίνεται καλύτερη από ποτέ. Ωστόσο, το εμπόδιο δεν είναι καθόλου απλό κόντρα στη Λαμία στο ΟΑΚΑ. Στην αποστολή της Ένωσης δεν συμπεριλαμβάνονται οι γνωστοί τραυματίες Μάνταλος και Ολιβέιρα, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να... κόψει τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Η Λαμία διαθέτει δύο ισοπαλίες σε ισάριθμα παιχνίδια και μάλιστα με δύσκολους αντιπάλους, όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ατρόμητος. Η αποστολή στο ΟΑΚΑ είναι απαιτητική, όμως οι ομάδας της Φθιώτιδας είναι πανέτοιμη. Στην αποστολή βρίσκεται για πρώτη φορά ο Σασί, αντίθετα ο Τσούκαλος υπέστη ρήξη χιαστού και έμεινε εκτός.

Πανιώνιος-ΑΕΛ (19.15, Novasports 3)

Ένα ματς do or die για τους γηπεδούχους θα διεξαχθεί στη Νέα Σμύρνη. Οι δύο ήττες στην εκκίνηση της Superleague και το -6 έχει βάλει τον Πανιώνιο με την πλάτη στον τοίχο και ψάχνει απεγνωσμένα τους βαθμούς, που θα του δώσουν δικαίωμα για να αναπνέει. Ο Νίκκι Παπαβασιλείου μπορεί να υπολογίζει τους Πέδρο Άρσε και Γιάννη Παπανικολάου, όχι όμως και τον Δούμτσιο που δεν είναι 100% έτοιμος.

Η ΑΕΛ βρίσκεται σίγουρα σε καλύτερη βαθμολογική μοίρα έχοντας έναν βαθμό, αλλά θέλει οπωσδήποτε και αυτή να μαζέψει «φασόλια» στο σακούλι ενόψει της συνέχειας. Ο Μιχάλης Γρηγορίου και η ομάδα του είχαν δύσκολο ξεκίνημα με Ατρόμητο και ΑΕΛ και τώρα θέλουν να ρεφάρουν. Η αποστολή των «βυσσινί» απαρτίζεται από τους Κρίστινσον, Ρίστιτς, Μπράλιτς, Μπούστος, Ντάουντα, Φατιόν, Φιλίποβιτς, Κάτσε, Μιλοσάβλιεβιτς, Νούνιτς, Σεσέροβιτς, Σικάφκα, Στάνκοβιτς, Ουάρντα, Ζίφκοβιτς, Ζίζιτς, Καρανίκα, Μιχαήλ, Μόρα και Μπέρτο.

Άρης-Παναθηναϊκός (21.30, Novasports 1)

Το ντέρμπι της αγωνιστικής διεξάγεται στο «Κλ. Βικελίδης» ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό. Η νίκη είναι επιβεβλημένη και για τους δύο, αφού ξεκίνησαν το πρωτάθλημα άσχημα μετρώντας μονάχα έναν βαθμό. Οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν στη διάθεση τους τον Μάρτιν Τόνσο και τον Μίγκεν Μπάσα, όμως στην αποστολή επανήλθαν οι Φραν Βέλεθ και Μπρούνο Γκάμα.

Ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη που θα φέρει εν μέρει την ηρεμία και θα αντιστρέψει κάπως το αρνητικό κλίμα στο οποίο έχουν περιέλθει οι «πράσινοι». Ο Γιώργος Δώνης δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Κουρμπέλη, ενώ κόπηκαν οι ανέτοιμοι Σένκεφελντ και Μπεκ. Επιπλέον ο τεχνικός του Παναθηναϊκού σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του με τον Γιάννη Μπουζούκη βασικό στη μεσαία γραμμή.

Πηγή: sdna.gr

ΠαναθηναϊκόςΑρηςποδόσφαιροSuper League 1