Αθλητισμός|16.10.2019 12:23

Μπάσκετ: Στη μάχη με Ορτέζ η ΑΕΚ - Με Ουλμ ο Προμηθέας

Newsroom

ΑΕΚ και Προμηθέας δοκιμάζονται σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις απέναντι σε εκπροσώπους του γαλλικού και του γερμανικού μπάσκετ αντίστοιχα. Αναλυτικότερα, η «Ένωση» υποδέχεται για τη διοργάνωση του Basketball Champions League την Ορτέζ στο ΟΑΚΑ (19.30, ERT Sports).

«O στόχος της ΑΕΚ είναι να προκριθεί στην επόμενη φάση. Θέλουμε να προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Δεν βιαζόμαστε. Η σεζόν βρίσκεται στην αρχή. Έχω τονίσει πάρα πολλές φορές, ότι υπάρχει δρόμος για να διανύσουμε και υπάρχει μία διαδικασία που πρέπει να περάσουμε για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε», δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Προπονητής της Ορτέζ είναι ο Λοράν Βίλα ο οποίος κάθεται για ένατη συνεχόμενη σεζόν στον πάγκο της ομάδας. Πέρσι η Ορτέζ τερμάτισε πέμπτη στο πρωτάθλημα Γαλλίας. Φέτος στην μεταγραφική περίοδο απέκτησε τους: Ρόναλντ Μουρ (αποκτήθηκε από την Βαρέζε), ο Τράβις Λέσλι (από Μπουλαζάκ), Ματ Μόμπλεϊ (από Σαρλερουά) και ο Τσέικ Μποντζ (από Τόρουν).

Προμηθέας: Για νίκη στη Γερμανία

Την δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση του Eurocup διεκδικεί ο Προμηθέας (20:00, Novasports2HD) στη Γερμανία απέναντι στην Ουλμ. Η ομάδα της Πάτρας προέρχεται από δυο συνεχόμενες ήττες απέναντι σε Μονακό και Παναθηναϊκό. Προπονητής της Ουλμ είναι ο Σλοβένος πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Γιάκα Λάκοβιτς. Οι Γερμανοί καίγονται για την νίκη καθώς προέρχονται από δυο άτυχα αποτελέσματα στην διοργάνωση του Eurocup κόντρα σε Βίρτους Μπολόνια και Ανδόρα.

EurocupμπάσκετΑΕΚBasketball Champions LeagueΠρομηθέας