Αθλητισμός | 27.10.2019 21:46

«Ερυθρόλευκος» θρίαμβος στο ντέρμπι με ΑΕΚ και ξανά κορυφή ο Ολυμπιακός

Newsroom

Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, είχαν τον έλεγχο και επικράτησαν 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» της Ενωσης που προσπάθησε, αλλά υπήρξε αναποτελεσματική όταν τις δόθηκαν οι ευκαιρίες για να σκοράρει.

Οι Πειραιώτες, που παραμένουν αήττητοι από το ξεκίνημα της σεζόν έπειτα από οχτώ αγωνιστικές έχοντας μόλις μια βαθμολογική απώλεια με τον Παναθηναϊκό, επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους από τον ΠΑΟΚ με τον οποίο όλα δείχνουν ότι θα δώσει τη μεγάλη μάχη για τον τίτλο. Αντιθέτως, η ΑΕΚ νωρίς νωρίς μένει πίσω στην κούρσα του τίτλου καθώς ήδη βρίσκεται στο -8 από τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός, όπως το συνηθίζει στα ντέρμπι, μπήκε φουριόζος στο ματς και με την ώθηση που του δίνει η έδρα του. Και βρέθηκε να προηγείται στο σκορ μόλις στο 9'. Ο Ελ Αραμπί άλλαξε εξαιρετικά την μπάλα με τον Σουντανί, ο οποίος έκανε το σουτ προς το τέρμα, και λίγο προτού περάσει η μπάλα τη γραμμή, ο Σεμέδο για να σιγουρέψει το γκολ την έσπρωξε στα δίχτυα με προβολή (1-0).

Ακυρώθηκε γκολ μετά από 4'

Η ΑΕΚ, παρά την ψυχρολουσία, αντέδρασε έχοντας δυο ευκαιρίες με τον Ολιβέιρα στο 15' και στο 21' αλλά ο Σα αντέδρασε σωστά και στις δύο. Και στο 26' έγινε η φάση του αγώνα. Ο Καμαρά απομάκρυνε με ψαλιδάκι από το ύψος του κέντρου, ο Βράνιες και ο Τσιντώντας είχαν λανθασμένη συνεννόηση (θυμίζοντας μια παλαιότερη θρυλική γκέλα του Φερούζεμ με τον Χιώτη) με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στον Ελ Αραμπί, ο οποίος σκόραρε σε άδειο τέρμα. Ο Πορτογάλος διαιτητής Σόουζα ενημερώθηκε από το VAR για ενδεχόμενη παράβαση στο ξεκίνημα της φάσης.

Και έσπευσε στο VAR για να δει το επίμαχο στιγμιότυπο, όπου μολονότι αρχικά δεν φαινόταν παράβαση, διαπιστώθηκε ότι στο ξεκίνημα της φάσης, πριν από το ψαλίδι του Καμαρά, ο Γκιλιέρμε είχε χρησιμοποιήσει το χέρι. Ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ έπειτα από 4 λεπτά (!), σε μια φάση όπου ουδείς είχε αντιληφθεί την παράβαση, αλλά το VAR «μίλησε» αποδεικνύοντας πως η ορθή χρήση του αποδίδει δικαιοσύνη.

Γκολάρα Καμαρά

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα και χάνοντας ευκαιρία να σκοράρει με τον Ομάρ στο 49'. Η ΑΕΚ απάντησε με φάση στο 62' όταν το σουτ του Σιμάο πέρασε ελάχιστα πάνω από το τέρμα του Σα.

Στο 65' ο Καμαρά και στο 67' ο Βέρντε πλησίασαν στο γκολ δίχως αποτέλεσμα, όπως συνέβη και στο 69' και πάλι με τον Καμαρά, ο οποίος τελικά έφτασε στην... πηγή στο 77' με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή. Ο Τσιντώτας προσπάθησε αλλά αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πορεία προς τα δίχτυα...

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (89' Λοβέρα), Καμαρά, Ποντένσε, Σουντανί (60' Μασούρας), Ελ Αραμπί (72' Γκερέρο).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (58' Σιμάο), Ντέλετιτς (66' Βέρντε), Αλμπάνης (72' Γιακουμάκης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

SuperLeagueΑΕΚΟλυμπιακόςποδόσφαιρο