Αθλητισμός|08.11.2019 14:46

«Μαλλιά κουβάρια» στην ΕΟΕ Βασιλακόπουλος και Καπράλος για το όριο των 70

Newsroom

Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η οποία και διεκόπη απόψε λίγα λεπτά πριν τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση του Ισίδωρου Κούβελου για αναστολή των λειτουργιών όλων των ομοσπονδιών εφόσον περάσει το ηλικιακό όριο των 70 ετών για τους παράγοντες που μετέχουν εντός των διοικητικών συμβουλίων. 

Η συνεδρίαση διεκόπη μετά από φραστική επίθεση που εξαπέλυσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ που έδωσε το παρόν μετά από πολλούς μήνες χαρακτήρισε «ψεύτη» τον Σπύρο Καπράλο, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο μία σειρά προσβλητικών εκφράσεων προς τον πρόεδρο της ΕΟΕ, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του.

«Τορπιλίστηκε» η ψηφοφορία

Mε τη στάση του αυτή οδήγησε τον πρόεδρο της ΕΟΕ σε αποχώρηση, ενώ και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι ομοσπονδιών εγκατέλειψαν την αίθουσα σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση ωστόσο στη συνέχεια δεν υπήρξε η απαιτούμενη απαρτία για να περάσει ομόφωνα πρόταση για αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιών.

Όλα αυτά έγιναν σε μία στιγμή που τα μέλη της Ολομέλειας συμφωνούσαν σε μία κοινή θέση, κατά του αθλητικού νομοσχεδίου που είναι σε διαβούλευση και θέτει απαγορεύσεις στη θητεία των μελών των Αθλητικών Ομοσπονδιών και συγκεκριμένα στο ηλικιακό όριο των 70 ετών.

Πρόταση έκπληξη του Κούβελου

Πολλοί πάντως σχολίασαν και τη στάση του προέδρου της Ολυμπιακής Ακαδημίας και προέδρου της ομοσπονδίας ιππασίας Ισίδωρου Κούβελου ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του στα ηλικιακά όρια που επιχειρεί να νομοθετήσει ο «ομόσταβλος»  του πολιτικά υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και μάλιστα ήταν αυτός που κατέθεσε την πρόταση για αναστολή της λειτουργίας των αθλητικών ομοσπονδιών εφόσον περάσει ο περιορισμός των 70 ετών στην ηλικία των παραγόντων.

Γιώργος ΒασιλακόπουλοςΕΟΕΙσίδωρος ΚούβελοςΣπορΣπύρος Καπράλος