Αθλητισμός|30.11.2019 23:53

Παλικαρίσια νίκη ο ΟΦΗ, γκρέμισε την ΑΕΚ από την 3η θέση!

Newsroom

Μετά από τρεις διαδοχικές ήττες, ο ΟΦΗ επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις την ιδανική στιγμή. Νίκησε την ΑΕΚ 1-0 στο Ηράκλειο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πορτογάλο Λισάντρο Σεμέντο και σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας γκρεμίζοντας τη χλωμή και μέτρια Ενωση, που δεν μπόρεσε να αποφύγει το ναυάγιο.

Ήταν το έκτο φετινό γκολ του 23χρονου Σεμέντο (επτά έχει μόνο ο Κάρολ Σφιντέρσκι), o οποίος στο 52' χόρεψε την άμυνα της ΑΕΚ που δεν εκτίμησε καλά την φάση, άδειασε τον Βράνιες και με αριστερό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μπάρκα, ο οποίος επίσης δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Οι δύο ομάδες είχαν ένα μέτριο ημίχρονο, καθώς αλληλοεξουδετρώθηκαν στη μεσαία γραμμή. 

Μάλιστα μοιράστηκαν απόλυτα και τον χρόνο κατοχής της μπάλας, ενώ ο μόνος παίκτης που απείλησε ήταν ο Σεμέντο, που ήταν και ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, με την άνοδο και των Σακόρ και Ναμπί, ο ΟΦΗ πέτυχε το γκολ της νίκης και στη συνέχεια δεν απειλήθηκε από την ανούσια ΑΕΚ, που δεν είχε τρόπο να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις στο 80' η ΑΕΚ έκανε τελική φάση στο δεύτερο ημίχρονο!

Στο 88' ο Βράνιες αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για εκτός φάσης χτύπημα στον Μαρινάκη. 

Οι ενδεκάδες:

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Μαρινάκης (92' Νάστος), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ, Ναμπί (81' Κουτρουμπής), Νέιρα, Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Μάνος (59' Φιγκεϊρέιδο).

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Βράνιες, Λόπες (83' Ντέλετιτς), Κρίστισιτς (78' Γιακουμάκης), Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Παουλίνιο (61' Αλμπάνης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Δείτε παρακάτω καρέ-καρέ τη φάση του Βράνιες:

ποδόσφαιροSuperLeagueSuperLeague1ΑΕΚΟΦΗ