Αθλητισμός|25.01.2020 19:23

Εντυπωσιακή η Βαλένθια, άναψε φωτιές στην Μπαρτσελόνα στο Μεστάγια (2-0)

Newsroom

Το σκηνικό του αγώνα της Βαλένθια με την Μπαρτσελόνα ήταν πολεμικό λίγες ώρες πριν από τη σέντρα με τα βίαια επεισόδια που έγιναν έξω από το Μεστάγια, ανάμεσα σε χούλιγκαν των δύο ομάδων. Μέσα στο γήπεδο, η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική. Πανηγυρισμοί για τη Βαλένθια, που νίκησε τους Καταλανούς μετά από 12 χρόνια με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ουρουγουανό Μάξι Γκόμες και απογοήτευση για την Μπαρτσελόνα που έχασε 2-0 με κατεβασμένα χέρια και κινδυνεύει να πέσει από την κορυφή αν η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίσει στην έδρα της Ρεάλ Βαγιαδολίδ.

Ο Μάξι Γκόμες πανηγύρισε δύο γκολ (το ένα χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον Άλμπα), ενώ αστόχησε σε πέναλτι στο 0-0 (τον νίκησε ο Τερ Στέγκεν). Από την περίοδο 2017-18 που παίζει στην Ισπανία, έχει πετύχει 4 γκολ κόντρα στην Μπαρτσελόνα, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα. 

Η Βαλένθια ανέβηκε στην 5η θέση, ενώ η Μπαρτσελόνα έμεινε στους 43 βαθμούς. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τον Κίκε Σετιέν, στο τρίτο του παιχνίδι στον πάγκο και η πρώτη ήττα των Καταλανών από τις 2 Νοεμβρίου όταν είχαν χάσει 3-1 από Λεβάντε. Είναι προφανές ότι οι Μπλαουγκράνα δεν παίζουν καλά μακριά από το κάστρο τους, το Καμπ Νου και το πληρώνουν.

Μετά το τέλος του αγώνα «χτύπησε» στο twitter και ο Γκάρι Λίνεκερ, που με σκωπτική διάθεση έγραψε «Setien out», με αφορμή την απομάκρυνση του Βαλβέρδε μεσούσης της σεζόν.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου

Οσασούνα - Λεβάντε 2-0 
(81' πεν. Ρουμπέν Γκαρθία, 84' Ίνιγκο Πέρεθ)

Εσπανιόλ - Μπιλμπάο 1-1 
(63' Ραούλ ντε Τομάς / 12' Βιλαλίμπρε)

Βαλένθια - Μπαρτσελόνα 2-0 
(48' αυτ. Τζόρντι Άλμπα, 77' Μάξι Γκόμες)

ποδόσφαιροLa LigaΜπαρτσελόναΒαλένθια