Αθλητισμός|05.12.2018 11:14

Αντετοκούνμπο: «Όχι μόνο για τον Θανάση, αλλά για όλα τα θύματα ρατσισμού»

Newsroom

Ο «Greek Freak» τόνισε χαρακτηριστικά ότι έχασε τον ύπνο του με αυτό που συνέβη στον αδερφό του, εξήρε την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να φορέσει την φανέλα του άσου του Παναθηναϊκού, ενώ επεσήμανε ότι η κίνησή του είχε σκοπό να αφυπνίσει τους πάντες γύρω από το θέμα του ρατσισμού και να στηρίξει αυτούς που πέφτουν θύματα και δεν έχουν δημόσιο βήμα για να το καταγγείλουν.

«Σίγουρα περίμενα ότι θα γίνει ένας ντόρος με το ποστάρισμά μου. Δεν έχω μιλήσει ξανά για τέτοιο θέμα. Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή που λες ότι φτάνει ως εδώ. Που λες ότι δεν πάει πιο κάτω. Έχασα τον ύπνο μου, στεναχωρήθηκα πολύ. Δεν το έκανα για εμένα και τον Θανάση πιο πολύ, το έκανα για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό στη ζωή τους. Ήταν ωραία και η κίνηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που φόρεσε τη γαλανόλευκη φανέλα. Αν μπορεί να βγει κάποιος κατά του Θανάση, που εκπροσωπεί την Ελλάδα και παίζει στον Παναθηναϊκό, τι θα πει κάποιος για ένα παιδί στο δημοτικό. Φανταστείτε τι θα πει κάποιος σε ένα παιδί 5-7 χρονών. Ο Θανάσης εκπροσωπεί την Ελλάδα και παίζει με την ψυχή του, το διασκεδάζει περισσότερο από τον καθένα εκεί έξω», είπε ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς μιλώντας στην ΕΡΤ.

Οσον αφορά στον ίδιο και στην καριέρα του στο ΝΒΑ τόνισε: «Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και να βοηθάω την ομάδα μου να νικάει. Να κάνω ό,τι χρειάζεται για να κερδίζει η ομάδα μου. Να παίρνω ριμπάουντ, να πασάρω την μπάλα, να σκοράρω», είπε, ενώ αναφερόμενος στην στήριξη από την Ομογένεια, επεσήμανε: «Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη στήριξή τους. Είναι ωραίο να βλέπω ελληνικές σημαίες στο γήπεδο και να ακούω ανθρώπους που φωνάζουν το όνομά μου».

Υποκλίθηκε μάλιστα στον Σακίλ Ο'Νιλ, ο οποίος του απέδωσε το προσωνύμιο «Superman»: «Είναι τεράστιο κομπλιμέντο, πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του NBA. Δεν θέλω να είμαι ο "Superman", θέλω να παραμείνω ο Γιάννης. Ο "Greek Freak"».

Γιάννης ΑντετοκούνμποNBAΘανάσης Αντετοκούνμπο