Αθλητισμός|01.02.2020 15:02

Κατσαρής: «Μια στημένη επιτροπή θέλει να ρίξει τον ΠΑΟΚ με απόφαση γραμμένη σε σκονάκι»

Αντώνης Τσακαλέας

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στην αίθουσα Τύπου του «PAOK Sports Arena» το πρωί του Σαββάτου (01/02) τους βουλευτές και πολιτευτές Θεσσαλονίκης που αποδέχθηκαν το κάλεσμα ενημέρωσης για όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον πόλεμο λάσπης που δέχονται οι «ασπρόμαυροι» και ο Ιβάν Σαββίδης, μετά τη χαλκευμένη εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και τα όσα επακολούθησαν. Το «παρών» έδωσαν βουλευτές από όλα τα κόμματα πλην της Νέας Δημοκρατίας. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ΕΕΑ και του Λευτέρη Αυγενάκη κάνοντας λόγο για «στημένη επιτροπή».

«Τα μέλη της ΕΕΑ αλληλοκατηγορούνται για το ποιος έφερε το σκονάκι»

Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ  Θανάσης Κατσαρής ανέφερε: «Δεν ζητήσαμε καμία χάρη για τον ΠΑΟΚ, και αυτό είναι το πρώτο που τονίζω. Ζητήσαμε ισονομία ώστε το ποδόσφαιρο να ξεφύγει από τα προβλήματα που έχει εδώ και δεκαετίες. Όλοι όσοι βρέθηκαν εδώ συμφωνήσανε πως υπήρξε μια στημένη επιτροπή που έβγαλε απόφαση με σκονάκι προκειμένου να ρίξουν τον ΠΑΟΚ. Παρακολουθούμε εδώ και μέρες τα μέλη της ΕΕΑ να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος έφερε το σκονάκι που έλεγε οτι ο ΠΑΟΚ πρέπει να υποβιβαστεί. Ο Πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει πάρει απόφαση να βάλει στην άκρη τον Λευτέρη Αυγενάκη στις διαδικασίες που ξεκίνησε για να προχωρήσει σε συναντήσεις με την Παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Εμείς είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε νομικά εναντίον μελών της ΕΕΑ».

«Να λειτουργήσει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου»

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης σημείωσε: «Ο κόσμος και οι αρμόδιοι του ποδοσφαίρου πρέπει να δώσουν τη λύση. Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ είναι εδώ από το 2016 αλλά δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση απεδείχθη ανίκανη να λύσει τα στοιχειώδη. Ειπώθηκαν και στην βουλή, ελπίζω να δοθεί η λύση από τον ίδιο τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Θα πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Θα πρέπει επίσης να μην εμπλέκονται ζητήματα που αφορούν τον κόσμο του ποδοσφαίρου, με εθνικά μας θέματα. Είμαστε πολύ λίγοι για να αντιδικούμε μεταξύ μας. Χρειάζεται ενότητα και να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, γι’ αυτό παλεύουμε».

«Υπερ-πρωθυπουργός ο Μαρινάκης, έστησε μια απόφαση»

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζουράρις ανέφερε: «Ο υπερ- πρωθυπουργός Μαρινάκης άρχισε να στήσει με τον υφιστάμενο πρωθυπουργό του, Μητσοτάκη, και κάποιος Αυγενάκη μια απόφαση, να ξανακλέψει το πρωτάθλημα από τον αγωνιστή ΠΑΟΚ. Θα αγωνιστούμε για να λήξει αυτή η παρακμή. Μιλάμε για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι δυνατόν να είσαι μορφωμένος και να ονομάζεις μια νόμιμη κυβέρνηση, «χούντα», όπως έκανε ο κ. Μαρινάκης με την κυβέρνηση της αριστεράς; Ο Μαρινάκης πρέπει να τιμωρηθεί καθώς καθυστερεί τις δίκες του για όσα έχει κάνει και πρέπει να κοπεί αυτός ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τον Μαρινάκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη». 

«Δημοσιοποιήστε το σκεπτικό»

Ο βουλευτής ΚΚΕ Δημήτρης Δελλής, είπε: «Διατυπώσαμε την άποψη μας. Ζητάμε την δημοσιοποίηση του σκεπτικού της εισήγησης. Σε κάθε περίπτωση συμμεριζόμαστε την αγωνία των οπαδών του ΠΑΟΚ και θέλουμε τα πρωταθλήματα να μην κρίνονται στα δικαστήρια και να κρίνονται στα γήπεδα. Η πάγια θέση μας είναι να φύγουν από το Υφυπουργείο Αθλητισμού η ΠΑΕ καθώς μιλάμε για εταιρίες».

«Ύποπτη επιτροπή, ο ΠΑΟΚ θέλει δικαιοσύνη»

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Απόστολος Αβδελλάς τόνισε: «Η επιτροπή είναι ύποπτη, όταν ρώτησα τον Αυγενάκη με ποια κριτήρια μπήκαν κάποιοι στην επιτροπή δεν απάντησε ποτέ. Ο στόχος της κυβέρνησης και του Ολυμπιακού είναι να πλήξουν τον ΠΑΟΚ και να κλέψουν το πρωτάθλημα, το θέμα είναι πως θα αντιδράσει ο ΠΑΟΚ, και γι’αυτό έγινε η σημερινή ενημέρωση, να φανταστείτε ότι την τροπολογία την έφερε άτομο το οποίο δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό, και όχι ο πρωθυπουργός και ο υφυπουργός. Ο ΠΑΟΚ θέλει δικαιοσύνη και είμαστε δίπλα του».

ΠΑΟΚΕπιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού