Αθλητισμός|16.02.2020 17:18

Ελληνικός Παναθηναϊκός με αστέρι τον Βαγιαννίδη, λύγισε τον Παναιτωλικό

Newsroom

Ενας Παναθηναϊκός και... πάσης Ελλάδος επικράτησε (3-1) άνετα του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Οι «πράσινοι» που παρατάχθηκαν με εννέα Ελληνες παίκτες στην αρχική ενδεκάδα (τέσσερις εκ των οποίων προέρχονται από τις ακαδημίες), είδαν το άστρο του Γιώργου Βαγιαννίδη να λάμπει στο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του «τριφυλλιού». Ο 18χρονος άσος ήταν εξαιρετικός, πέτυχε ένα γκολ, είχε συμμετοχή σε ένα ακόμη και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει... Ο Παναθηναϊκός επικύρωσε και τυπικά την είσοδό του στα πλέι οφ γεγονός που θα τον φέρει στα μεγάλα ματς απέναντι σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Αρη στις δέκα αγωνιστικές που θα ακολουθήσουν της κανονικής περιόδου.

Στο 23' ο Βαγιαννίδης άνοιξε το σκορ με προβολή έπειτα από ωραία ενέργεια του Αποστολάκη και ασίστ του Κουρμπούλγ, ενώ στο 39' ουσιαστικά κλείδωσε η νίκη για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, όταν ο Ζαχίντ μετά από πάσα του Βαγιαννίδη, έκανε εξαιρετική ντρίμπλα και με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 2-0. 

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου (48') ο Χατζηιγιοβάννης έκανε θαυμάσια προσπάθεια και κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μακέντα (3-0), ενώ το μόνο που κατόρθωσε ο Παναιτωλικός ήταν να μειώσει (3-1) στο 91' με τον Ντάουντα.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κολοβέτσιος (6' Νούνες), Δώνης, Μακέντα, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης, Κουρμπέλης (79' Νάγκι), Πούγγουρας, Βαγιαννίδης (61' Αγιούμπ).

Παναιτωλικός: Φερνάντεθ, Ταχάρ, Ρόσα (72' Φυτόπουλος), Ντάλσιο, Αλβάρες (58' Μιμίτο), Μουνιέ (58' Ντουάρτε), Κέβιν, Ντάουντα, Τσιγγάρας, Μαλής, Σιέστεντ.

ΠαναιτωλικόςΓιώργος ΒαγιαννίδηςΠαναθηναϊκόςSuperLeagueποδόσφαιρο