Αθλητισμός | 22.02.2020 21:55

Λαμία-Άρης 2-2: Με δύο γκολ σε δύο λεπτά οι Θεσσαλονικείς «κλειδώνουν» τα play offs

Newsroom

Δύο γκολ του Λάρσον και του Ιντέγε μέσα σε δύο λεπτά έδωσαν στον Άρη τον βαθμό της ισοπαλίας στη Λαμία, που μία αγωνιστική πριν από το τέλος τον οδηγεί σχεδόν βέβαια στα play offs του πρωταθλήματος και παράλληλα τους γηπεδούχους και μαθηματικά στα play out. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή ήταν η 12η ισοπαλία για τη Λαμία και η 10η για τον Άρη στο πρωτάθλημα, τις δύο ομάδες που έχουν καταγράψει τα περισσότερα «Χ» ως τώρα!

Η Λαμία, που πριν τη σέντρα μετρούσε επτά ματς χωρίς νίκη, ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι. Παρά το γεγονός πως στο 19' έχασαν πέναλτι (το κέρδισε ο Καραμάνος από τον Βέλεθ) με τον Βασιλόγιαννη, που νικήθηκε εντυπωσιακά από τον Κουέστα, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ πέντε λεπτά αργότερα. Ο Δημούτσος σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Αραβίδη κι αυτός με γυριστό σουτ έκανε το 1-0. Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, από κόρνερ του Καραμάνου, ο Αραβίδης αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή του Άρη με κεφαλιά έκανε το 2-0 σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Ωστόσο οι παίκτες του Άρη κατέστρεψαν το ονειρεμένο ντεμπούτο του Χρήστου Αραβίδη, που επέστρεψε στη Super League με δύο γκολ.

Το γκολ αυτό αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές του Άρη, που αντιμετώπισαν πολλά αμυντικά προβλήματα και στο 52' ο Λάρσον με όμορφο πλασέ μείωσε σε 2-1. Προτού συνέλθει η Λαμία, ο Άρης έφερε το ματς στα ίσια στο 54', όταν ο Μπρούνο Γκάμα με σπουδαία ασίστ βρήκε τον Ιντέγε και ο Νιγηριανός με πλασέ στην κίνηση πρόλαβε τον Θεοδωρόπουλο για το 2-2.

Πλέον ο Άρης, που έπαιξε μπροστά σε περίπου 700 φιλάθλους του, κλείνει την κανονική περίοδο κόντρα στον Ατρόμητο στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά μπορεί να εξασφαλίσει τη θέση στα play offs, ακόμη κι αν χάσει, αν δεν κάνει το 2Χ2 η Ξάνθη (που αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και τον ΠΑΟΚ στην έδρα της στο φινάλε)

ΛΑΜΙΑ (Α. Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Βύντρα, Αντέτζο, Βάντερσον, Δημούτσος, Νιασέ, Καραμάνος (79' Μπουλούλης), Βασιλόγιαννης (85' Μπιανκόνι), Ρόμανιτς (64' Σάλιακας), Αραβίδης.

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα (91' Μαρτίνες), Φετφατζίδης (79' Μαντσίνι), Λάρσον (89' Ντουρμισάι), Ιντέγε.

ΑρηςποδόσφαιροSuperLeague1SuperLeagueΛαμία ΠΑΕ