Αθλητισμός|24.02.2020 00:58

Με γερμανικό... χειρουργείο πέρασε από την Τούμπα ο Ολυμπιακός!

Newsroom

Με... στεγνό καθάρισμα από τη Γερμανία, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 1-0 από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και ξέφυγε πέντε βαθμούς από τον Δικέφαλο μια αγωνιστική πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου στη Super League. Η γερμανική διαιτητική ομάδα που έφερε ο Βίτορ Μέλο Περέιρα, με επικεφαλής τον Τομπίας Στίλερ έστησε τον ΠΑΟΚ στο απόσπασμα καθώς με... χειρουργική ακρίβεια μέτρησε ένα εξαιρετικά αμφισβητούμενο γκολ (το αυτογκόλ του Γιαννούλη), δεν μέτρησε το τέρμα της ισοφάρισης του Βαρέλα για ένα εξαιρετικά αμφισβητούμενο οφσάιντ και δεν είδε πέναλτι σε σπρώξιμο του Τσιμίκα στον Λημνιό!

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός δύο εβδομάδες προτού αρχίσουν τα πλέι οφ που θα καθορίσουν τον πρωταθλητή βρέθηκε στο +5 από τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα πλέι οφ θα γίνουν με την παρουσία των ομάδων που τερματίζουν από την πρώτη ως και την έκτη θέση (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός; Αρης, και πιθανότατα ΟΦΗ), γίνεται αντιληπτό ότι κάθε άλλο παρά έχει κριθεί ο τίτλος...

Το ματς

Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν άλλαξε τακτική καθώς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, ωστόσο προχώρησε σε αλλαγές προσώπων επιλέγοντας τον Πασχαλάκη στο τέρμα αντί Ζίβκοβιτς και τον Βιεϊρίνια στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Μάτος. Από την άλλη πλευρά, ο Πέδρο Μαρτίνς, προτίμησε την κλασική συνταγή που χρησιμοποιεί σε όλα τα σημαντικά ματς, έχοντας όμως και μια έκπληξη καθώς αντί του Μασούρα έριξε στη μάχη τον Ραντζέλοβιτς.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα πέρασαν με τις δυο ομάδες να δείχνουν επιφυλακτικές. Ο ΠΑΟΚ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, είχε διάθεση κι είχε και την κατοχή της μπάλας δίχως όμως να απειλήσει τον Ολυμπιακό που φάνηκε να περιμένει έχοντας περισσότερο το νου του στην αποτελεσματική ανασταλτική λειτουργία. 

Το παιχνίδι μέχρι το 35' δεν είχε μεγάλη φάση παρά μία... υποψία απειλής στο 18' με τον Πέλκα, ενώ ο Ολυμπιακός απάντησε με σουτ... απελπισίας του Τσιμίκα στο 24'. Κόντρα στη ροή του αγώνα πάντως, οι Πειραιώτες έφτασαν πιο κοντά στο γκολ στο 42' όταν ο Βαλμπουενά σέντραρε από δεξιά και ο Ελ Αραμπί με πλάτη στο τέρμα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 43' ο Τσιμίκας απείλησε με νέο σουτ που κατέληξε κόρνερ έπειτα από παρεμβολή του Ινγκασον.

Το δοκάρι του Ελ Αραμπί

 

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε δίχως αλλαγές στα πρόσωπα αλλά με αλλαγή στην εικόνα του ματς καθώς ο Ολυμπιακός, προτού καν περάσουν τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, άνοιξε το σκορ. Στο 49' ο Τσιμίκας έκανε τρομερή ενέργεια, ο Πασχαλάκης απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος από πλάγια γύρισε την μπάλα προς το τέρμα και ο Γιαννούλης άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ομως πρόκειται για μια εξαιρετικά αμφισβητούμενη φάση καθώς πριν από το γύρισμα του Ραντζέλοβιτς φαίνεται πως η μπάλα έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή του άουτ. Εξ ου και οι διαμαρτυρίες του Πασχαλάκη που ήταν στην ευθεία αλλά και των λοιπών παικτών του ΠΑΟΚ. Κατά περίεργο τρόπο όμως το VAR δεν έστειλε τον διαιτητή στην οθόνη!

Το 0-1 του Ολυμπιακού

Ο ΠΑΟΚ πάντως παρά την ψυχρολουσία αντέδρασε και ισοφάρισε άμεσα με τον Βαρέλα στο 52'. Ωστόσο το γκολ που πέτυχε ο στόπερ του Δικεφάλου ακυρώθηκε ως οφσάιντ σε μια ακόμη αμφιλεγόμενη απόφαση του Γερμανού διαιτητή, ο οποίος αρχικά καταμέτρησε το γκολ, όπως και ο βοηθός αλλά ύστερα από παρέμβαση του VAR έσπευσε στην οθόνη και το ακύρωσε σε ένα εξαιρετικά αμφισβητούμενο οφσάιντ.

Το ακυρωθέν γκολ του Βαρέλα

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ συνέχισε να το παλεύει και να προσπαθεί να σκοράρει αλλά δεν βρήκε τρόπους για να απειλήσει ουσιαστικά, αφού και ο Ολυμπιακός έπαιξε άμυνα για να κρατήσει το σκορ. Ο Δικέφαλος πάντως φωνάζει και για μια τρίτη φάση όταν στο 81' ο Τσιμίκας χρησιμοποιεί το χέρι και ρίχνει στο έδαφος, εντός περιοχής, τον Λημνιό. Και πάλι όμως ο Στίλερ, για τρίτο σερί καθοριστικό σφύριγμα, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι...

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, ΓΙαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο (75' Ελ Καντουρί), Λημνιός (82' Λάμπρου), Πέλκας (64' Ακπομ), Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι.

Ολυμπιακός: Σα, Μπα, Σεμέδο, Τσιμίκας, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς (83' Μασούρας), Ελ Αραμπί (69' Χασάν).

Τα highlights

ποδόσφαιροΟλυμπιακόςΠΑΟΚSuperLeague