Γιώργος Καμπόσος: Ο Σπαρτιάτης που δεχόταν bullying επειδή ήταν υπέρβαρος ετοιμάζεται για τον αγώνα του αιώνα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Ομογενής δεύτερης γενιάς ο Γιώργος Καμπόσος (George Kambosos Junior) συνεχίζει την εντυπωσιακή άνοδο του στην πυραμίδα της επαγγελματικής πυγμαχίας και ετοιμάζεται να δώσει τον αγώνα της χρονιάς την προσεχή Κυριακή 5 Ιουνίου.
Ο αήττητος Kαμπόσος θα υπερασπιστεί τις ζώνες του WBA, WBC, WBO και IBF και ο ίδιος έχει αποκαλέσει αυτόν τον αγώνα ως το «μεγαλύτερος αγώνας στην ιστορία της Αυστραλίας».
We are just 2 weeks out from the UNDISPUTED lightweight championship of the world 🌍🏆 when @georgekambosos takes on @Realdevinhaney at @marvelstadiumau in #Melbourne. Set your reminders now. You won't want to miss this! #KambososHaney #boxing pic.twitter.com/pEYgUfuvPm
— Lou DiBella🥊 (@loudibella) May 22, 2022
Αντίπαλος του θα είναι ο Αμερικανός Davin Haney με τον οποίο μάλιστα είχαν και επεισοδιακή συνάντηση πριν από λίγες ώρες κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης παρουσίασης.
Come And Get It 🇦🇺⚔️🇬🇷 #WarReady #6days #RAT pic.twitter.com/DkWHflK1ga
— George "Ferocious" Kambosos Jr (@georgekambosos) May 30, 2022
Το ραντεβού του δίχως αύριο
Το ραντεβού του "δίχως αύριο" έχει προγραμματιστεί στο εντυπωσιακό Marvel Stadium της Μελβούρνης και τα 50.000 εισιτήρια έχουν προπωληθεί προ πολλού. Ο Καμπόσος έχει κερδίσει τις καρδιές των Αυστραλών που βλέπουν στο πρόσωπο του έναν ήρωα αλλά ο ίδιος εμπνέεται από τις σπαρτιάτικες ρίζες του και την ελληνική καταγωγή του.
Δεν υπάρχει αγγλική μετάφραση
Αλλωστε το όνομα του είναι χαρακτηριστικό και μάλιστα κανένα αγγλικό λεξικό δεν θα μπορούσε να μεταφράσει (κάν + πόσος), δηλαδή, ο «πολύς» και μεταφορικά ο «μάγκας, ο ανίκητος».
Καταγωγή από την Σπάρτη
Ο Καμπόσος γεννήθηκε στο Σίδνεϊ στις 14 Ιουνίου 1993 από γονείς ελληνικής καταγωγής. Ο παππούς του από το μπαμπά του μαζί με τη γιαγιά του μετακόμισαν από τη Σπάρτη στην Αυστραλία για ένα καλύτερο μέλλον.
«Μην υποχωρείς ποτέ, μην παραδίνεσαι ποτέ»
Η θρυλική καταγωγή του έχουν εμπνεύσει τον 29χρονο πυγμάχο όχι μόνο στην πορεία που πήρε ως επαγγελματίας πυγμάχος αλλά και από τις αρχαίγονες τεχνικές των κορυφαίων πολεμιστών της παγκόσμιας ιστορίας. Έχει υιοθετήσει μέχρι και τη διάσημη σπαρτιατική πολεμική κραυγή. Με τατουάζ έχει γράψει στο σώμα του τον πολεμικό ρητό των Σπαρτιατών: «Μην υποχωρείς ποτέ, μην παραδίνεσαι ποτέ».
«Ηταν πάντα μαχητικός ο Γιώργος»
«Οι γονείς μου ήρθαν εδώ για να μας δώσουν την καλύτερη ζωή. Η μητέρα μου δούλευε στο σπίτι φτιάχνοντας ρούχα και ο πατέρας μου δούλευε τέσσερις δουλειές για να φέρει βόλτα και δεν τον έβλεπα ποτέ», είπε ο Τζιμ Καμπόσος στην greekherald.com.au ενώ για τον μικρό Γιώργο αποκάλυψε:
«Ηταν υπέρβαρος και δεχόταν εκφοβισμό»
«Ο Γιώργος Καμπόσος πολύ πριν ασχοληθεί με την επαγγελματική πυγμαχία ήταν ένα υπέρβαρο παιδάκι. Μάλιστα συχνά δεχόταν εκφοβισμό επειδή ήταν υπέρβαρος. Τον έγραψα σε μαθήματα πυγμαχίας σε ηλικία 11 ετών για να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να παίζει και ράγκμπι στην ακαδημία των Gymea Gorillas», συμπλήρωσε.
Για αυτό ακολούθησε την πυγμαχία
Ο μικρός Γιώργος έριξε γρήγορα το περιττό βάρος, είχε πολύ καλή εξέλιξη στο ράγκμπι αλλά συνεχίζοντας και την πυγμαχία βρέθηκε σύντομα σε ένα σταυροδρόμι καθώς έπρεπε να επιλέξει μεταξύ της πυγμαχίας και του ράγκμπι. «Ακολούθησα την πυγμαχία γιατί με γέμιζε περισσότερο. Ισως γιατί ήταν πιο μοναχική από το ράγκμπι. Με στήριξαν πολύ οι γονείς μου και θα είμαι αιώνια ευγνώμων. Η Ελλάδα και η ιστορία της με εμπνέουν και πάντα την έχω στο μυαλό μου», είπε ο Γιώργος Καμπόσος. Πριν επιλέξει να ακολουθήσει το μονοπάτι της επαγγελματικής πυγμαχίας είχε 85 νίκες σε 100 ερασιτεχνικούς αγώνες.
Ντεμπούτο στα 19 του
Το ντεμπούτο του στην επαγγελματική πυγμαχία έγινε το Μάιο του 2013, σε ηλικία 19 ετών, όταν αντιμετώπισε τον Φιλιππινέζο μαχητή Jayson Mac Gura και κέρδισε μέσω ενός τεχνικού νοκ-άουτ δεύτερου γύρου. Από τότε έκανε τεράστια άλματα. Στις 14 Δεκεμβρίου 2019, ο Καμπόσος αντιμετώπισε τον πιο σκληρό αντίπαλό του, τον πρώην πρωταθλητή ελαφρών βαρών της IBF, Μίκυ Μπέη τον οποίο και νίκησε βάζοντας τον στο πάνθεον των κορυφαίων πυγμάχων. Στις 7 Ιουνίου του 2019 αγωνίστηκε στην Αθήνα και στο κατάμεστο κλειστό του Γαλατσίου νίκησε τον Richard Pena από τη Βενεζουέλα με 11–2.
Έχει και τρία παιδιά
Παράλληλα με την επιτυχημένη του καριέρα έχει δημιουργήσει και μία μεγάλη οικογένεια καθώς ήδη έχει αποκτήσει τρία παιδιά.
Τι δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις Ερντογάν και πώς απαντά η Αθήνα: Πως διαμορφώνεται το τοπίο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στο Θιβέτ: Αναφορές για δεκάδες νεκρούς - Κατέρρευσαν κτίρια
Έλον Μασκ: Μπορεί να γίνει ο μεσάζων Κίνας-Τραμπ σε πιθανό παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο;
Απογοητευτικός ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την ανακαίνιση διατηρητέων: Τι λένε οι ιδιοκτήτες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr