Μοχάμεντ Σαλάχ: Κι όμως ο «φαραώ» δεν ήταν πάντα επιθετικός! (pic+vid)
Μόλις στο πρώτο λεπτό του τελικού ο Αιγύπτιος άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Προτού γίνει ξακουστός, στην Αίγυπτο τον αποκαλούσαν «Μέσι των πυραμίδων». Πλέον έχοντας κατακτήσει τον κόσμο είναι ο «Φαραώ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου κι ένας απ’ τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα στην πλανήτη. Μολονότι η Λίβερπουλ δεν κατόρθωσε να κατακτήσει τον εγχώριο τίτλο, ο Μοχάμεντ Σαλάχ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Premier League (μαζί με τον Ομπαμεγιάνγκ της Αρσεναλ και τον συμπαίκτη του στους Κόκκινους Μανέ) σκοράροντας 22 γκολ.
Χρίστηκε κορυφαίος σκόρερ στο Νησί για δεύτερη σερί σεζόν καθώς στην πρώτη του παρουσία στην Premiership σταμάτησε στα 32 γκολ! Μόλις δύο χρόνια μετά την αγορά του από την ιταλική Ρόμα αντί 42 εκάτ. Ευρώ η χρηματιστηριακή αξία του στην ποδοσφαιρική αγορά έχει τριπλασιαστεί καθώς πλέον κοστολογείται περίπου στα 150 εκατ. ευρώ.
Κι όμως ο Σαλάχ δεν ήταν πάντοτε επιθετικός και δεν έσκιζε από μικρός τα αντίπαλα δίχτυα. Το αντίθετο, προσπαθούσε να αποτρέψει τα γκολ των αντιπάλων καθώς έπαιζε ως αμυντικός! Τα χρόνια που αγωνιζόταν ακόμα στην πατρίδα του ο Αιγύπτιος είχε μια άσχημη εμπειρία, που τον ανάγκασε μετά το τέλος ενός αγώνα να ξεσπάσει σε κλάματα.
Ο Σαλάχ βρισκόταν από τα 11 του στα τσικό της Αλ Μοκαουλούν, αγωνιζόμενος συνήθως ως αριστερός μπακ! Στο πρωτάθλημα κάτω των 16 ετών η ομάδα του κλήθηκε να αντιμετωπίσει την ENPPI, ένα δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο. Παρά όμως τη νίκη της ομάδας του με 4-0, κι ενώ όλοι οι συμπαίκτες του πανηγύριζαν, ο Σαλάχ ξέσπασε σε κλάματα. Κι ο λόγος ήταν ότι δεν είχε σκοράρει. Εκείνη την ημέρα αποφάσισε ότι δεν θα ξαναπαίξει στην άμυνα. Και μάλλον αυτή ήταν η πιο σοφή απόφαση που πήρε ποτέ στη ζωή του…
Δείτε video με ορισμένα από τα... μαγικά του Σαλάχ:
Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
Μαγδεμβουργο: Στην αναζήτηση κινήτρου του δράστη της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr