Συνταγές | Βαγγέλης Δρίσκας

Συνταγή για σοκολατένια βασιλόπιτα με γλάσο

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Εκτέλεση

Αυτή η διαφορετική, πρωτότυπη βασιλόπιτα με υφή κέικ, γεύση κακάο και μαρμελάδας του δάσους και πλούσιο σε γεύση γλάσο σοκολάτας, την οποία μας προτείνει ο σεφ Βαγγέλης Δρίσκας, είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Πριν τη σερβίρετε, μπορείτε να τη γαρνίρετε με χρυσές σοκολατένιες πέρλες ή με άλλα διακοσμητικά ζαχαρωτά της αρεσκείας σας. Για να τη φτιάξετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτο μείγμα. Ρίξτε το κακάο και το λιωμένο βούτυρο, τη μαρμελάδα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και ανακατέψτε.
  2. Αδειάστε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα (24 εκατοστών) για κέικ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 40 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για να το καλύψετε με το γλάσο.
  3. Για το γλάσο: Βάλτε την κουβερτούρα με τη γλυκόζη και την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για λίγη ώρα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αφήστε το μείγμα να σταθεροποιηθεί χωρίς να σφίξει (για 30-40 λεπτά περίπου) και καλύψτε με αυτό το κέικ.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
φωτογραφία: iStock/Ideal Image
90'
10

Υλικά

Για τη βάση:

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουτ. σούπας κακάο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 6 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 300 γρ. μαρμελάδα με φρούτα του δάσους
  • 100 γρ. σοκολατένιες χρυσές πέρλες ή άλλα διακοσμητικά ζαχαρωτά της αρεσκείας σας για τη διακόσμηση της βασιλόπιτας

Για το σοκολατένιο γλάσο:

  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας γλυκόζη