Συνταγή για σοκολατένια βασιλόπιτα με γλάσο

Εκτέλεση
Αυτή η διαφορετική, πρωτότυπη βασιλόπιτα με υφή κέικ, γεύση κακάο και μαρμελάδας του δάσους και πλούσιο σε γεύση γλάσο σοκολάτας, την οποία μας προτείνει ο σεφ Βαγγέλης Δρίσκας, είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Πριν τη σερβίρετε, μπορείτε να τη γαρνίρετε με χρυσές σοκολατένιες πέρλες ή με άλλα διακοσμητικά ζαχαρωτά της αρεσκείας σας. Για να τη φτιάξετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
- Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτο μείγμα. Ρίξτε το κακάο και το λιωμένο βούτυρο, τη μαρμελάδα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και ανακατέψτε.
- Αδειάστε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα (24 εκατοστών) για κέικ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 40 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για να το καλύψετε με το γλάσο.
- Για το γλάσο: Βάλτε την κουβερτούρα με τη γλυκόζη και την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για λίγη ώρα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αφήστε το μείγμα να σταθεροποιηθεί χωρίς να σφίξει (για 30-40 λεπτά περίπου) και καλύψτε με αυτό το κέικ.