Συνταγή για pasta e fagioli
Εκτέλεση
Pasta e fagioli στα ιταλικά σημαίνει «ζυμαρικά και φασόλια». Αυτά είναι τα δύο βασικά υλικά αυτού του παραδοσιακού πιάτου της γειτονικής χώρας, το οποίο συναντά κανείς σε διάφορες παραλλαγές. Μαζί με ντομάτα, λαχανικά και μυρωδικά γίνονται μια πλούσια κι εξαιρετικά θρεπτική πυκνή σούπα, ένα φαγητό της θαλπωρής, ιδιαίτερα εύκολο στην παρασκευή, που είναι ό,τι πρέπει για το καθημερινό τραπέζι. Για να τη φτιάξετε, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
- Βάλτε στην κατσαρόλα τα φασόλια, τα κρεμμύδια, τα καρότα, τα κοτσανάκια από τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, το δεντρολίβανο, προσθέστε 2 λίτρα νερό και βράστε σε μέτρια ένταση για 1 ½ ώρα.
- Μετά προσθέστε τις ντομάτες, την τσίλι πιπεριά, το μακαρονάκι και τα σέσκουλα ψιλοκομμένα. Αλατίστε και μαγειρέψτε για 15 λεπτά ακόμα.
- Σερβίρετε με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.