Συνταγές | Βαγγέλης Δρίσκας

Συνταγή για pasta e fagioli

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Εκτέλεση

Pasta e fagioli στα ιταλικά σημαίνει «ζυμαρικά και φασόλια». Αυτά είναι τα δύο βασικά υλικά αυτού του παραδοσιακού πιάτου της γειτονικής χώρας, το οποίο συναντά κανείς σε διάφορες παραλλαγές. Μαζί με ντομάτα, λαχανικά και μυρωδικά γίνονται μια πλούσια κι εξαιρετικά θρεπτική πυκνή σούπα, ένα φαγητό της θαλπωρής, ιδιαίτερα εύκολο στην παρασκευή, που είναι ό,τι πρέπει για το καθημερινό τραπέζι. Για να τη φτιάξετε, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Βάλτε στην κατσαρόλα τα φασόλια, τα κρεμμύδια, τα καρότα, τα κοτσανάκια από τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, το δεντρολίβανο, προσθέστε 2 λίτρα νερό και βράστε σε μέτρια ένταση για 1 ½ ώρα.
  2. Μετά προσθέστε τις ντομάτες, την τσίλι πιπεριά, το μακαρονάκι και τα σέσκουλα ψιλοκομμένα. Αλατίστε και μαγειρέψτε για 15 λεπτά ακόμα.
  3. Σερβίρετε με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
φωτογραφία: iStock/Ideal Image
110'
6

Υλικά

  • 250 γρ. μικρά άσπρα φασόλια μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 500 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 1 κουτ. σούπας τσίλι πιπεριά τριμμένη
  • 200 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 250 γρ. σέσκουλα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι