Συνταγές | ICookGreek

Κανταϊφόπιτα – «μούρλια» με ζαμπόν και τυριά

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

1. Χωρίζετε και απλώνετε το κανταΐφι με τα δάχτυλά σας για να αφρατέψει. Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά, τα ανακατατεύετε σε ένα μπολ και προσθέτετε λίγο δυόσμο.
2. Βουτυρώνετε ένα ταψί, απλώνετε το μισό καταΐφι στον πάτο του, απλώνετε τα μισά τυριά και στρώνετε από πάνω το ζαμπόν. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα τυριών. Σκέπάζετε την πίτα με το υπόλοιπο καταΐφι.
3. Λιώνετε σε ένα τηγανάκι το βούτυρο (προσοχή να μην κάψει) και το χτυπάτε καλά με τα αυγά και το γάλα. Περιχύνετε την πίτα με το μείγμα των αυγών - βουτύρου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40'-45' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
60'
6

Υλικά

  • 500 γρ. κανταΐφι
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι
  • 250 γρ. γραβιέρα
  • 250 γρ. κασέρι
  • 200 γρ. φέτα
  • 50 γρ. μετσοβόνε
  • 250 γρ. ζαμπόν
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 650 ml φρέσκο γάλα
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο