Νηστίσιμο και vegan - Τέλειο κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι (Βίντεο)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ταχίνι μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Σε ξεχωριστό δοχείο ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα ενώνουμε με το μείγμα του ταχινιού και ανακατεύουμε ξανά καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα το κέικ, παραλληλόγραμμη ή στρογγυλή, και το ψήνουμε στους 170° C για 40'-45'. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας, αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη.