Πανεύκολη «μπουγάτσα» με «σουρωτό» φύλλο – Δείτε βίντεο
Εκτέλεση
- Ανοίγετε ένα ένα τα φύλλα κρούστας, τα αλείφετε με το βούτυρο και τα μαζεύετε με τα χέρια, «σουρώνοντάς» τα και δημιουργώντας χαλαρές πιέτες («σούρες»).
- Τα βάζετε σε ταψί ένα ένα, τα αλείφετε με βούτυρο χωρίς να τα πιέζετε και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 20’, μέχρι να γίνουν χρυσοκίκτρινα.
- Ρίχνετε σε μπολ την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάτε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και περιχύνετε το ψημένο φύλλο με το μείγμα αυτό.
- Σπάτε το φύλλο σε διάφορα σημεία να τραβήξει το κρεμώδες μείγμα και φουρνίζετε στους 180° C για άλλα 20'-25'.
Σημείωση: Τη συνταγή πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα.