Συνταγές | ICookGreek

Μπιφτέκια με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το ξίδι, το ψωμί, λίγο ελαιόλαδο και τα ζυμώνετε καλά. Χωρίζετε το μείγμα σε 6 ίσες ποσότητες και δίνετε σε κάθε μία το σχήμα του μπιφτεκιού. 

Τοποθετείτε τα μπιφτέκια σκεπασμένα στο ψυγείο για μίσή με μία ώρα. Τα αλείφετε με λάδι και τα ψήνετε στο γκριλ, ακουμπισμένα στη λαμαρίνα του φούρνου την οποία έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, για 8΄ από την κάθε πλευρά.

Απλώνετε στην επιφάνεια του κάθε μπιφτεκιού τη σάλτσα ντομάτας, ροδέλες μοτσαρέλας και σύνεχίζετε για λίγο το ψήσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τα μπιφτέκια πάνω σε φέτες ψωμιού.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
30'
6

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό, ανάμεικτο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • 2/3 φλιτζανιού του τρίμμα ψωμιού μουλιασμένου και στραγγισμένου ή τρίμμα γαλέτας
  • 6 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας έτοιμη ή σπιτική
  • 6 φέτες ψωμί φρυγανισμένου
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες