Συνταγές | ICookGreek

Κουνουπίδι ογκρατέν, ένα πεντανόστιμο συνοδευτικό

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Χωρίζετε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, αφού το καθαρίσετε, και το βάζετε να βράσει σε αλατισμένο νερό 8'-10'. Το στραγγίζετε το και το αφήνετε να στεγνώσει σε απορροφητικό χαρτί. 
  2. Λιώνετε το βούτυρο σε τηγανάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Βουτυρώνετε καλά ένα πυρέξ ταψάκι και το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά.
  3. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της ή της βασικής συνταγής, της προσθέτετε το τυρί και το σοταρισμένο κρεμμύδι και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
  4. Τέλος ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά, το κουνουπίδι και λίγο αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα στο πυρέξ και ψήνετε για 50' στους 180° C.
Tip. Mε μια γενναία δόση φρεσκοκομμένης πράσινης σαλάτας το συνοδευτικό μετατρέπεται σε vegetarian κυρίως πιάτο.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
60'
6

Υλικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά βούτυρο και λίγο ακόμη για το άλειμμα του σκεύους
  • 1 - 1 ½ φλιτζάνι μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι