Ρεβιθάδα φούρνου μελωμένη στη γάστρα ή στο πήλινο – Δείτε βίντεο
Εκτέλεση
- Βράζετε μια φορά τα ρεβίθια, αλλάζετε το πρώτο νερό -το λεγόμενο «βαρύ»- και τα ξαναβράζετε για 1 ώρα με λίγη ζάχαρη, που τα βοηθάει να γίνουν γρηγορότερα. Τώρα είναι έτοιμα για να μπουν στη συνταγή.
- Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο λάδι και προσθέτετε συνεχίζοντας το σοτάρισμα το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι και το συμπυκνωμένο ζωμό.
- Ρίχνετε στο σκεύος με τα σοταρισμένα λαχανικά τα ρεβίθια με το ζουμάκι τους, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
- Μεταφέρετε το μειγμα σε γάστρα ή στο πήλινο, προσθέτετε το χυμό με το ξύσμα του λεμονιού και ψήνετε στους 180° C για 1 ώρα.
Tip. Αν δεν έχετε σκεύος με καπάκι που κλείνει, σκεπάστε καλά το φαγητό με αλουμινόχαρτο.
Σημείωση: Τη λαχταριστή ρεβιθάδα πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open Beyond «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα.