Συνταγές | Νικόλας Καρβέλας

Ρεβιθάδα φούρνου μελωμένη στη γάστρα ή στο πήλινο – Δείτε βίντεο

Εικόνα: Open TV

Εκτέλεση

  1. Βράζετε μια φορά τα ρεβίθια, αλλάζετε το πρώτο νερό -το λεγόμενο «βαρύ»- και τα ξαναβράζετε για 1 ώρα με λίγη ζάχαρη, που τα βοηθάει να γίνουν γρηγορότερα. Τώρα είναι έτοιμα για να μπουν στη συνταγή.
  2. Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο λάδι και προσθέτετε συνεχίζοντας το σοτάρισμα το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι και το συμπυκνωμένο ζωμό.
  3. Ρίχνετε στο σκεύος με τα σοταρισμένα λαχανικά τα ρεβίθια με το ζουμάκι τους, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
  4. Μεταφέρετε το μειγμα σε γάστρα ή στο πήλινο, προσθέτετε το χυμό με το ξύσμα του λεμονιού και ψήνετε στους 180° C για 1 ώρα.

Tip. Αν δεν έχετε σκεύος με καπάκι που κλείνει, σκεπάστε καλά το φαγητό με αλουμινόχαρτο.

Σημείωση: Τη λαχταριστή ρεβιθάδα πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open Beyond «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα.  

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Open TV
120'
6

Υλικά

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 2 κλωνάρια σέλερυ
  • 1 καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γρ ελαιόλαδο
  • 1 συμπυκνωμένο ζωμό λαχανικών
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια