Σπιτικό επιδόρπιο - Βερίκοκα σε σιρόπι με ρούμι και βανίλια
Εκτέλεση
1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και βυθίζετε τα βερίκοκα όπως είναι ολόκληρα για 1΄. Κατόπιν με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρετε μέσα σε παγωμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα σκουπίζετε καλά.
2. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε ένα δεμένο σιρόπι. Ρίχνετε τα βερίκοκα μέσα και συνεχίζετε το βράσιμο για 2΄. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.
3. Ξανατοποθετείτε το γλυκό στη φωτιά να πάρει μία βράση και το αφήνετε πάλι να κρυώσει.
4. Προσθέτετε στα σιροπιασμένα βερίκοκα τη βανίλια, το αλκοόλ και το ρούμι. Ανακατεύετε καλά και τα μοιράζετε σε βαζάκια. Τα διατηρείτε εκτός ψυγείου.