Όλα σ' ένα σκεύος - Συναγρίδα με ντομάτα, ελιές, κάππαρη και σταφίδες
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 °C και μουλιάζετε τις σταφίδες.
Ρίχνετε στο τηγάνι (ή σε όποιο άλλο σκεύος χρησιμοποιήσετε που να μπαίνει και στο φούρνο) το ελαιόλαδο, τις ντομάτες, τις σταφίδες, την κάππαρη και το σκόρδο και μαγειρεύετε τη σάλτσα μέχρι να πιει τα υγρά της. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το κρασί κι ανακατεύετε.
Βάζετε στο σκεύος τις φέτες συναγρίδας και τις καλύπτουμε με τη σάλτσα. Ρίχνετε και τις ελιές και μεταφέρετε το σκεύος στον φούρνο. Ψήνετε για 30 λεπτά.
Όταν βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο, το πασπαλίζετε, αν θέλετε, με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tip. Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε το ψάρι και με λίγη τριμμένη φρυγανιά.