Φιλέτο με πράσινο πιπέρι και σάλτσα μπλε τυριού

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Τρίβετε το μισό πιπέρι και αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα. Ζεσταίνετε τη μία κουταλιά βούτυρο και τηγανίζετε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (5-8΄ από κάθε πλευρά, ανάλογα με το γούστο σας).
  2. Βγάζετε τα φιλέτα από το τηγάνι και ρίχνετε το υπόλοιπο πράσινο πιπέρι σε κόκκους, τη γούστερ σος (προαιρετικά), την κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ ή το blue cheese. Ανακατεύετε δένοντας τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά. 
  3. Σερβίρετε τα πιπεράτα φιλέτα με τη σάλτσα τους με πατάτες πατάτες γκρατινές φρέσκια πράσινη σαλάτα ή λαχανικά σοτέ.

Tip. Αν θέλετε να φτιάξετε πατάτες γκρατινέ, θα βρείτε τη συνταγή τους πατώντας εδώ.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
20'
4

Υλικά

  • φιλέτο μοσχαρίσιο: 4 φέτες (περίπου 200 γρ. η καθεμιά)
  • βούτυρο: 1 κουταλιά της σούπας
  • γούστερ σος: 2 κουταλιές της σούπας (προαιρετικά)
  • αλάτι: λίγο
  • πράσινο πιπέρι σε κόκκους: 2 κουταλιές της σούπας
  • μπλε τυρί: 50 γρ. λιωμένο με πιρούνι
  • κρέμα γάλακτος: 200 ml
  • πατάτες: (ψητές, πουρέ ή γκρατινέ): για το γαρνίρισμα