Συνταγές | ICookGreek

Παραδοσιακή ρεβιθόσουπα - Ο θρίαμβος της απλότητας

Εικονα: ICookGreek.Com
Εικονα: ICookGreek.Com

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύετε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό, στο οποίο -αν θέλετε- διαλύεται και λίγη σόδα, για 8-10 ώρες τουλάχιστον. Ξεπλένετε τα ρεβίθια, τα στραγγίζετε και τα τρίβετε να φύγουν οι φλούδες τους.
  2. Βάζετε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα με το ανάλογο νερό (θα πρέπει οπωσδήποτε να τα σκεπάζει) να βράσουν ξαφρίζοντας σε πρώτη φάση αν χρειαστεί.
  3. Προσθέτετε, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το μισό λάδι και το αλάτι και αφήνετε να βράσουν με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα. Στη 1 ώρα ρίχνετε και το κρεμμύδι σε τέταρτα και συνεχίζετε το βράσιμο για 1½ - 2 ώρες, μέχρι να αρχίσουν να χυλώνουν, ανακατεύοντας τακτικά προς το τέλος του μαγειρέματος.
  4. Πριν τα σερβίρετε, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτε άφθονο χυμό λεμονιου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικονα: ICookGreek.Com
Εικονα: ICookGreek.Com
120'
2

Υλικά

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (προαιρετικά)
  • 3 κρεμμύδια, τα 2 τριμμένα και το 1 κομμένο στα τέσσερα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμός λεμονιού