Τραπέζι 25ης Μαρτίου - Μπακαλιάρος τηγανητός σε κουρκούτι μπίρας
Εκτέλεση
-
Αφού ξαλμυρίσετε τον μπακαλιάρο σύμφωνα με τις οδηγίες, τον βγάζετε από το νερό και τον τοποθετείτε σε διπλό απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει εντελώς.
-
Κατόπιν ετοιμάζετε το κουρκούτι ως εξής: διαλύετε μέσα στην μπίρα το αλεύρι μαζί με τη σόδα. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα (χυλός).
-
Βυθίζετε στο μείγμα αυτό ένα ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τα φιλέτα του ψαριού μέχρι να αποκτήσουν και από τις δύο πλευρές χρυσοκίτρινο χρώμα.
Tip. Για να πιάσει ακόμη καλύτερα ο χυλός πάνω στο ψάρι, αλευρώστε το πριν το βυθίσετε στο κουρκούτι.