Οσπριάδα σαλάτα με ντοματίνια και πιπεριές φουλ σε βιταμίνες και αρώματα
Εκτέλεση
- Βάζετε τα όσπρια στο νερό να μουσκεύουν από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό να βράζουν. Πέτατε στο πρώτο δεκάλεπτο το νερό του βρασμού και συμπληρώνετε καθαρό νερό στην κατσαρόλα. Βράζετε την οσπριάδα με το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης για 45'-50' ξαφρίζοντας στο πρώτο δεκάλεπτο με τέταρτο τον αφρό που ενδεχομένως σχηματιστεί.
- Σουρώνετε τα όσπρια, πετάτε τη δάφνη και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Τα ρίχνετε σε μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα ντοματίνια, την κάππαρη, την πιπεριά και αλλατοπίπερο. Ανακατεύετε.
- Χτυπάτε σε βαζάκι που κλείνει καλά ή στο μπλέντερ όλα τα υλικά του ντρέσινγκ, δοκιμάζετε αν το θέλετε πιο όξινο, πιο γλυκό κ.λπ. και περιχύνετε με τη σάλτσα αυτή την οσπριοσαλάτα. Ανακατεύετε και σερβίρετε.
Tip. Αντί για ντοματίνια και πιπεριές, μπορείτε στην οσπριοσαλάτα να προσθέσετε τόνο κοσέρβα ή καπνιστό σολομό και πέστροφα. Μπορείτε ακόμη να την καταναλώσετε σκέτη, μόνο με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και το ντρέσινγκ. Είναι τέλεια.