Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Σε μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το σπανάκι και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 6-7 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί.
Προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε για λίγο να δέσει η σάλτσα.
Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα προσθέτετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ρίχνετε και το μαίντανό και τα φιστίκια και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε, αν θέλετε, με τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.