Γευματίζοντας απλά - Σαλάτα με τόνο και βραστές πατάτες
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20-25 λεπτά. Στη συνέχεια, τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
Στραγγίζετε τον τόνο από το νερό της κονσέρβας και τον θρυμματίζετε ελαφρώς με ένα πιρούνι.
Κόβετε το κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και, αν θέλετε να είναι πιο ήπιο στη γεύση, το μουλιάζετε σε νερό με λίγο ξίδι για 5 λεπτά. Στραγγίζετε καλά.
Σε ένα μπολ, αναμειγνύετε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα (αν χρησιμοποιείτε), το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση, αν χρειάζεται.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζετε τις πατάτες, τον τόνο, το κόκκινο κρεμμύδι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ρίχνετε τη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά, ώστε να πάει παντού χωρίς να διαλύσετε τις πατάτες. Γαρνίρετε με λίγο επιπλέον άνηθο ή μαϊντανό και σερβίρετε.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
45'
4
Υλικά
4 μεσαίες πατάτες
1 κονσέρβα τόνο σε νερό ή λάδι (περίπου 160 γρ.)
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
χυμός από 1/2 λεμόνι
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές της σούπας άνηθος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος