Τεχνολογία | 04.04.2022 15:50

Elon Musk: Έγινε το μεγάλο αφεντικό του Twitter - Έδωσε 2,9 δισ. για το 9,2% των μετοχών

Newsroom

Μεγαλομέτοχος της αγαπημένης του πλατφόρμας social media έγινε τη Δευτέρα 4 Απριλίου ο Elon Musk καθώς όπως αποκάλυψε, αγόρασε πακέτο μετοχών που αντιστοιχούν στο 9,2% του Twitter. Έγινε έτσι ο μεγαλύτερος μέτοχος της πλατφόρμας του δημοφιλούς social media.

Ο CEO της Tesla απέκτησε 73.486.938 μετοχές του Twitter, σύμφωνα με τα στοιχεία που υποβλήθηκαν στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σύμφωνα με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή, η αξία του ποσοστού που απέκτησε ο Musk  ανέρχεται στα 2,89 δισ. δολάρια.

Φανατικός χρήστης του Twitter, ο Musk διαθέτει περισσότερα από 80 εκατομμύρια followers από την είσοδό του στην πλατφόρμα του microblogging το 2009 και την έχει χρησιμοποιήσει για να κάνει πολλές ανακοινώσεις για την δραστηριότητά του. Πρόσφατα ωστόσο έγινε επικριτικός προς την πλατφόρμα και την πολιτική της, κατηγορώντας την ότι υπονομεύει την δημοκρατία αποτυγχάνοντας να υιοθετήσει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου.

Νέα κοινωνική πλατφόρμα

H νέα αυτή εξέλιξη έρχεται λίγες ημέρες αφότου το αφεντικό της Tesla και της SpaceΧ δήλωσε ότι σκέφτεται να δημιουργήσει δική του κοινωνική πλατφόρμα.

Νωρίτερα είχε κάνει «δημοσκόπηση» μεταξύ των 80 εκατομμυρίων ακολούθων του στο Twitter ρωτώντας τους αν η εφαρμογή «σέβεται την ελευθερία του λόγου», η οποία «είναι αναγκαία για μια λειτουργική δημοκρατία».

Το 70% των απαντήσεων ήταν αρνητικό, οπότε ο Musk διερωτήθηκε αν θα ήταν χρήσιμο να δημιουργηθεί νέα πλατφόρμα και δήλωσε ότι σκέφτεται σοβαρά μια τέτοια κίνηση.

Twitterειδήσεις τώραElon Musk