Τεχνολογία|13.12.2023 17:29

O Joker της Φλόριντα στρέφεται κατά του Grand Theft Auto και ζητά αποζημίωση μαμούθ – Ποιος ο λόγος

Newsroom

Ένας άνδρας από τη Φλόριντα, ο οποίος έκανε τατουάζ στο πρόσωπό του για να μοιάζει με τον εχθρό του Batman, τον Τζόκερ, κατηγόρησε το βιντεοπαιχνίδι Grand Theft Auto ότι χρησιμοποίησε το ομοίωμά του σε ένα διαφημιστικό τρέιλερ.

Η φωτογραφία του Lawrence Sullivan έγινε γνωστή στο διαδίκτυο το 2017, όταν η αστυνομία του Μαϊάμι τον συνέλαβε επειδή φέρεται να σημάδευε με όπλο τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Τα τατουάζ και τα πράσινα μαλλιά του του χάρισαν το παρατσούκλι «Florida Joker».

Στις 4 Δεκεμβρίου, η Rockstar Games κυκλοφόρησε το τρέιλερ για το Grand Theft Auto 6, το τελευταίο μέρος της δημοφιλούς σειράς βιντεοπαιχνιδιών με θέμα το έγκλημα. Οι 93 εκατομμύρια προβολές που δημιούργησε το ντεμπούτο του τρέιλερ κατέρριψαν το ρεκόρ για τις περισσότερες προβολές από ένα μη μουσικό βίντεο την πρώτη ημέρα στο YouTube, σύμφωνα με το Variety.

Πολλές σκηνές στο τρέιλερ παρέπεμπαν σε ειδήσεις που έγιναν viral στη Φλόριντα, όπου διαδραματίζεται το παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένης μιας σκηνής με έναν άνδρα με τατουάζ στο πρόσωπο που μοιάζει πολύ με αυτό του Sullivan και με μοβ μαλλιά.

Το Σάββατο ο Sullivan δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok τονίζοντας την ομοιότητά του με τον χαρατκήρα και ζήτησε αποζημίωση 1 ή 2 εκατομμύρια δολάρια.

«GTA, πρέπει να μιλήσουμε - αν όχι, πρέπει να μου δώσεις ένα ή δύο εκατομμύρια», λέει ο Sullivan, αναφερόμενος στο παιχνίδι με τα αρχικά του. Συγκρίνει μια οθόνη που δείχνει ένα από τα στιγμιότυπα της σύλληψής του με ένα στιγμιότυπο του χαρακτήρα στο τρέιλερ.

«Αυτός είμαι εγώ - αυτό είναι το πρόσωπο από το οποίο πήραν την έμπνευσή τους», σχολιάζει ο Sullivan στο βίντεο. «Ο Τζόκερ της Φλόριντα δεν το δέχεται αυτό. Εσείς πήρατε το ομοίωμά μου. Πήρατε τη ζωή μου», είπε.

Το Business Insider ανέφερε ότι ο Sullivan μπορεί να μην έχει πολλές πιθανότητες στο δικαστήριο εναντίον της Rockstar Games, αν προσπαθήσει να εισπράξει χρήματα για το ομοίωμά του μέσω αγωγής. Η ηθοποιός Lindsay Lohan μήνυσε την εταιρεία το 2014, ισχυριζόμενη ότι ένας χαρακτήρας στο Grand Theft Auto 5 αντικατοπτρίζει την εμφάνισή της, αλλά το ανώτατο πολιτειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης απέρριψε την αγωγή το 2016, κρίνοντας ότι η εταιρεία δεν ανέφερε ποτέ το όνομά της, δεν χρησιμοποίησε τη φωτογραφία της ή δεν παρουσίασε την υποκριτική της.

ειδήσεις τώραΦλόρινταβιντεοπαιχνίδιJokerτζόκερ