Τεχνολογία | 09.04.2024 13:00

Lara Croft: Η πρωταγωνίστρια του Tomb Raider αναδείχθηκε ο πιο εμβληματικός χαρακτήρας βιντεοπαιχνιδιών - Το top 10

Newsroom

Η Lara Croft, η πρωταγωνίστρια της σειράς βιντεοπαιχνιδιών Tomb Raider, αναδείχθηκε ως ο πιο εμβληματικός χαρακτήρας βιντεοπαιχνιδιών όλων των εποχών σε μια νέα δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών (BAFTA).

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 4.000 παίκτες από όλο τον κόσμο και διεξήχθη για να επισημανθεί η 20η επέτειος των βραβείων BAFTA Game, που θα λάβουν χώρα στις 11 Απριλίου.

Η Lara Croft κατέλαβε την κορυφαία θέση στη δημοσκόπηση, ξεπερνώντας τον Mario από το ομώνυμο franchise της Nintendo και τον εκτελεστή Agent 47 από τη σειρά Hitman.

Ο Sonic the Hedgehog, ο Pac-Man, ο Link – ο σιωπηλός πρωταγωνιστής των παιχνιδιών Legend of Zelda – και ο σταρ του Halo Master Chief μπήκαν στο top 10.

To top 10 των πιο εμβληματικών χαρακτήρων σε βιντεοπαιχνίδι

  1. Lara Croft, Tomb Raider
  2. Mario, Super Mario
  3. Agent 47, Hitman
  4. Sonic the Hedgehog, Sonic
  5. Sackboy, LittleBigPlanet
  6. Pac-Man, Pac-Man
  7. Link, The Legend of Zelda
  8. Master Chief, HALO
  9. Kratos, God of War
  10. Shadowheart, Baldur’s Gate 3

To παιχνίδι που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο

Η Lara Croft εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1996 ως ηρωίδα των παιχνιδιών Tomb Raider και έκτοτε έχει επανασχεδιαστεί πολλές φορές για τηλεόραση, ταινίες και άλλα βιντεοπαιχνίδια.

Την έχουν υποδυθεί στη μεγάλη οθόνη η Αντζελίνα Τζολί και η Αλίσια Βικάντερ. Η Σέλεϊ Μπλοντ, η πρώτη ηθοποιός που δάνεισε τη φωνή της στη Lara Croft, είπε: «Δεν είχα ιδέα όταν έδινα τη φωνή μου στο αρχικό παιχνίδι Tomb Raider ότι θα ήταν ένα τέτοιου μεγέθους παγκόσμιο φαινόμενο».

H 20η τελετή απονομής των BAFTA Games Awards θα πραγματοποιηθεί στο Southbank Centre στο Λονδίνο στις 11 Απριλίου και θα μεταδοθεί μέσω streaming στους κανάλια της BAFTA στις πλατφόρμες YouTube, Twitch και X.

βιντεοπαιχνίδιΛάρα Κροφτειδήσεις τώρα