Τεχνολογία|19.07.2024 02:00

Το λάθος που κάνουμε όλοι με την φόρτιση του κινητού μας

Newsroom

Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να φορτίζουμε το κινητό τηλέφωνό μας το βράδυ. Σύμφωνα με τον Max Freeman-Mills, ειδικό σε θέματα τεχνολογίας, πρόκειται για ένα λάθος που πρέπει να σταματήσουμε αμέσως να κάνουμε.

Αν και εκατομμύρια χρήστες smartphones συνδέουμε στην πρίζα το κινητό μας το βράδυ με την σκέψη ότι μέχρι να ξυπνήσουμε αυτό θα έχει φορτιστεί ο Max Freeman-Mills εξηγεί γιατί είναι καλύτερο να το αποφεύγουμε

«Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου υποβαθμίζονται ταχύτερα εάν φορτίζονται τακτικά στο απόλυτο μέγιστο και στη συνέχεια αδειάζουν εντελώς», δήλωσε ο Freeman-Mills στο Press Association.

Η φόρτιση του τηλεφώνου σας κατά τη διάρκεια της νύχτας συνήθως σημαίνει ότι παραμένει στο 100% για αρκετές ώρες, γεγονός που μπορεί να επιταχύνει την υποβάθμιση της μπαταρίας. Αντ' αυτού, o Freeman-Mills προτείνει να φορτίζετε το τηλέφωνό σας σε διαφορετικές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να φορτίζετε τη συσκευή σας ενώ βρίσκεστε στη δουλειά ή κατά τη διάρκεια σύντομων διαλειμμάτων για να τη διατηρείτε σε αυτό το βέλτιστο εύρος "σχεδόν γεμάτη".

Επιπλέον, το να αφήνετε την μπαταρία του τηλεφώνου σας να αδειάσει εντελώς πριν την επαναφορτίσετε στο 100% είναι μια άλλη πρακτική που πρέπει να αποφύγετε. Αυτό μπορεί επίσης να συμβάλει στην ταχύτερη υποβάθμιση της υγείας της μπαταρίας με την πάροδο του χρόνου.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και η μπαταρία του κινητού σας θα έχει μεγαλύτερη αποδοτικότητα αλλά και διάρκεια ζωής.

κινητό τηλέφωνοειδήσεις τώραsmartphones