Τεχνολογία|19.07.2024 10:18

«Έπεσαν» τα συστήματα της Microsoft σε όλο τον κόσμο: Σοβαρά προβλήματα σε τράπεζες, αεροπορικές και μέσα ενημέρωσης

Newsroom

Μεγάλες τράπεζες, μέσα μαζικής ενημέρωσης και αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν επί του παρόντος σημαντικές διακοπές λειτουργίας στα πληροφοριακά τους συστήματα που συνδέονται με τη Microsoft.

Εκτός δικτύου σύστημα κρατήσεων του τομέα υγείας στην Αγγλία

Σύστημα κρατήσεων του τομέα υγείας που χρησιμοποιείται από γιατρούς στην Αγγλία βρίσκεται εκτός δικτύου, αναφέρουν σε αναρτήσεις τους σήμερα στην πλατφόρμα X υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Προβλήματα στο Σίδνεϊ

Οι πτήσεις έχουν καθηλωθεί στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, η United Airlines έχει σταματήσει τις πτήσεις της και η πλατφόρμα του ομίλου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου αντιμετωπίζει βλάβες.

Το αεροδρόμιο της Μελβούρνης ενημέρωσε τους πελάτες ότι «αντιμετωπίζει ένα παγκόσμιο τεχνολογικό πρόβλημα που επηρεάζει τις διαδικασίες check-in για ορισμένες αεροπορικές εταιρείες» και συμβούλεψε τους επιβάτες να «δώσουν λίγο επιπλέον χρόνο για το check-in».

Επηρεάζονται οι σιδηροδρομικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μια μεγάλη σιδηροδρομική εταιρεία προειδοποίησε τους επιβάτες να αναμένουν διαταραχές, καθώς αντιμετωπίζει «εκτεταμένα προβλήματα στα πληροφοριακά συστήματα».

Και τα τέσσερα εμπορικά σήματα της Govia Thameslink Railway - Southern, Thameslink, Gatwick Express και Great Northern - έκαναν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε εκτεταμένα προβλήματα πληροφορικής σε ολόκληρο το δίκτυό μας.

Οι ομάδες πληροφορικής μας διερευνούν ενεργά για να προσδιορίσουν τη βασική αιτία του προβλήματος.

Δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα διαγράμματα των οδηγών σε ορισμένες τοποθεσίες, γεγονός που οδηγεί σε πιθανές βραχυπρόθεσμες ακυρώσεις, ιδίως στα δίκτυα Thameslink και Great Northern.

Επιπλέον, επηρεάζονται και άλλα βασικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών μας για πληροφορίες πελατών σε πραγματικό χρόνο. Θα παρέχουμε πρόσθετες ενημερώσεις όταν μπορούμε. Εν τω μεταξύ, παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά το ταξίδι σας πριν ταξιδέψετε».

Το αεροδρόμιο του Βερολίνου αναφέρει καθυστερήσεις λόγω τεχνικής βλάβης

Αρκετά αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες ανέφεραν προβλήματα με τα συστήματα πληροφορικής τους.

Το αεροδρόμιο του Βερολίνου δημοσίευσε στο X, εξωτερικό ότι αντιμετωπίζει καθυστερήσεις στα check-ins λόγω «τεχνικής βλάβης».

Στην Ισπανία, αναφέρθηκε «συμβάν» σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

«Εργαζόμαστε για να το λύσουμε το συντομότερο δυνατό. Εν τω μεταξύ, οι λειτουργίες συνεχίζονται με χειροκίνητα συστήματα», αναφέρει ο ισπανικός αερολιμενάρχης.

Το Sky News δεν μεταδίδεται στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το κανάλι Sky News δεν μεταδίδεται λόγω των διακοπών.

Το κανάλι δεν μπόρεσε να μεταδώσει ζωντανά σήμερα το πρωί, αναφέρει ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας.

Microsoftτράπεζεςαεροπορικές εταιρείεςειδήσεις τώρα