Τεχνολογία|10.08.2024 13:03

Το ΑΙ «εισέβαλε» στο OnlyFans: Chatbots... γίνονται μοντέλα και στέλνουν ροζ μηνύματα

Newsroom

Το OnlyFans είναι ένας ιστότοπος γεμάτος πορνογραφικό περιεχόμενο, που προσφέρει στους συνδρομητές του την ευκαιρία να δημιουργήσουν «αυθεντικές σχέσεις» με τους δημιουργούς περιεχομένου. Ωστόσο, πολλά μοντέλα του OnlyFans βασίζονται σε «chatters» για να τους υποδύονται σε μηνύματα που έχουν σκοπό να αποσπάσουν χρήματα από τους συνδρομητές. Και, όλο και περισσότερο, μερικοί από αυτούς τους «chatters» δεν είναι καν άνθρωποι – είναι bots.

Ποιος διαχειρίζεται τις συνομιλίες;

Ορισμένες εταιρείες που διαχειρίζονται μοντέλα του OnlyFans αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για να ανταλλάσσουν σεξουαλικά μηνύματα με συνδρομητές, παρακάμπτοντας ή ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για ανθρώπινους «chatters». Το chatbot, που ονομάζεται FlirtFlow, «συγκεντρώνει την ουσία της μακρόχρονης εμπειρίας στη δημιουργία σχέσεων, εξασφαλίζοντας ότι κάθε αλληλεπίδραση είναι γνήσια και ουσιαστική».

Οι όροι υπηρεσίας του OnlyFans απαγορεύουν ρητά τη χρήση chatbots τεχνητής νοημοσύνης από τους δημιουργούς του. «Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε chatbot τεχνητής νοημοσύνης για τη σύνταξη συνομιλιών ή προσωπικών μηνυμάτων», αναφέρουν οι όροι Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι οι όροι υπηρεσίας της καθιστούν σαφές ότι οι δημιουργοί είναι νομικά υπεύθυνοι για οποιαδήποτε συναλλαγή με έναν συνδρομητή.

Η υπόσχεση του OnlyFans για άμεσες συνδέσεις μεταξύ των δημιουργών και των συνδρομητών είναι αυτό που το ξεχωρίζει από άλλους πορνογραφικούς ιστότοπους και το έχει κάνει πλούσιο. Η εταιρεία, η οποία λαμβάνει το 20% των εισοδημάτων των δημιουργών της, ανέφερε σχεδόν 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα το 2022.

Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν chatbots δεν συνδέονται επίσημα με το OnlyFans. Ωστόσο, συνεργάζονται με τους δημιουργούς και τις εταιρείες διαχείρισης τους, οι οποίες έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς OnlyFans.

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη κατανοεί το φλερτ

Η NEO Agency διαχειρίζεται περίπου 70 μοντέλα του OnlyFans και, σύμφωνα με τον CEO Luc Jaris, ίσως οι μισοί από αυτούς χρησιμοποιούν το FlirtFlow. Το ίδιο ισχύει και για δεκάδες άλλους δημιουργούς σε περίπου 20 άλλες εταιρείες, σύμφωνα με τον ίδιο.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορούσε «πραγματικά να κατανοήσει» το φλερτ, λέει ο Jaris, αλλά τώρα το chatbot μπορεί να είναι καλύτερο σε αυτό από τους ίδιους τους ανθρώπους.

Ο Jaris λέει ότι το chatbot είναι πιο αποτελεσματικό με λογαριασμούς τόσο δημοφιλείς που «ακόμα και μια ομάδα συνομιλιών 14 ατόμων μπορεί να είναι ανεπαρκής». Είναι λιγότερο κατάλληλο για μια μικρή βάση φαν, η οποία έχει συνηθίσει σε «πολύ προσωποποιημένες συνομιλίες» και μπορεί να υποψιαστεί κάτι.

Ο ίδιος αναφέρει ότι οι ανθρώπινοι «chatters» εξακολουθούν να υπερτερούν της τεχνητής νοημοσύνης όταν πρόκειται για συνδρομητές με ερωτικά φετίχ – όπως υποταγή και κυριαρχία.

Μια άλλη εταιρεία που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη είναι η Botly, μια αυστραλιανή εταιρεία που ιδρύθηκε το 2023. Χρεώνει 15 δολάρια το μήνα για λογισμικό που αναλύει τις ερωτήσεις και το ιστορικό συνομιλιών ενός συνδρομητή για να δημιουργήσει μια απάντηση στο κουτί μηνυμάτων του OnlyFans, την οποία ένας δημιουργός ή chatter μπορεί στη συνέχεια να επεξεργαστεί ή να στείλει. Η Botly λέει ότι η τεχνολογία της χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 100.000 συνομιλίες το μήνα, και οι πελάτες της είναι κυρίως εταιρείες διαχείρισης και μερικοί μεμονωμένοι δημιουργοί.

«Αυτό στο οποίο επικεντρωνόμαστε είναι να κάνουμε αυτή τη συνομιλία όσο το δυνατόν πιο σχετική, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αναζητούν συντροφιά μέσω αυτών των δημιουργών, ακόμα κι αν είναι μια τεχνητή νοημοσύνη που μιλά για αυτούς», δήλωσε ο ιδρυτής της Botly, Kyle Hartley, σε μια συνέντευξη.

Ο Hartley ανέφερε ότι το λογισμικό του παρακάμπτει την απαγόρευση bots του OnlyFans, επειδή ένας άνθρωπος πρέπει ακόμη να στείλει χειροκίνητα τα μηνύματα που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη. Ο Jaris της NEO Agency δήλωσε ότι το FlirtFlow μπορεί να συνθέτει και να στέλνει μηνύματα χωρίς ανθρώπινη βοήθεια ή ανίχνευση από το OnlyFans.

μοντέλαειδήσεις τώραOnlyFans