Θέατρο | 24.11.2021 01:17

Λάκης Λαζόπουλος: Εικόνες από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Τεχνών Εκατό» επί της Ακαδημίας 100

Newsroom

Εγκαίνια έκανε η Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Τεχνών Εκατό» του Λάκη Λαζόπουλου, η οποία στεγάζεται σε ένα ριζικά αναδιαμορμωμένο χώρο 800 τετραγωνικών μέτρων στον τρίτο όροφο του ιστορικού «Μεγάρου Έβδομης Τέχνης» επί της Ακαδημίας 100 κοντά στην πλατεία Κάνιγγος.

Οι αίθουσες διδασκαλίας έχουν τις κατάλληλες διαστάσεις για να φιλoξενήσουν με ασφάλεια σπουδαστές και καθηγητές, ενώ ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί στον φωτισμό και τον εξαερισμό τους, καθώς και την προσαρμογή τους στην ποικιλία των μαθημάτων. Στη στοά του κτιρίου θα στεγαστεί η βιβλιοθήκη της σχολής, καφέ με σνακ υγιεινής διατροφής, διαδικτυακό ραδιόφωνο των σπουδαστών, καθώς και άλλοι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για παρουσιάσεις και παραστάσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι καθηγητές ανήκουν -οι περισσότεροι- στη γενιά που βλέπει το μέλλον καθαρά. «Έχουμε ανθρώπους καταξιωμένους μέσα από τη δημιουργία τους. Πιστεύω ότι είναι κορυφαίοι στην τέχνη τους, αλλά και όλοι μαζί δημιουργούν ένα εκρηκτικό κράμα. Σεμινάρια, εργαστήρια και συνεργασίες που θα ξαφνιάσουν. Σε όλα αυτά εγώ θα έχω τον ρόλο του συντονιστή. Οι καθηγητές λειτουργούν αυτόνομα και συνεργατικά. Δεν είναι αρχή ενός. Δεν μ’αρέσουν τα κομπλεξικά μοντέλα λειτουργίας. Δουλεύουμε όλοι μαζί με απόλυτο σεβασμό ο ένας για τον άλλον και χωρίς προεξέχοντες και προεξάρχοντες. Έχουμε τους πιο ωραίους δασκάλους. Θέλουμε να έχουμε τους μαθητές που θα μας κάνουν υπερήφανους» υπογραμμίζει ο κ. Λαζόπουλος.

Ανάμεσα στους καθηγητές της σχολής είναι οι Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Ειρήνη Αδάμου, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Αντώνης Γαλέος, Στεφανία Γουλιώτη, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Χρήστος Καρανάτσης, Ηλέκτρα Καρτάνου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Χάρης Φραγκούλης, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Άννα Μάσχα, Σοφία Φιλιππίδου, Βασιλης Μαυρογεωργίου, Δημήτρης Καταλειφός, Μιχάλης Σαράντης, Βασίλης Μπισμπίκης, Γιώργος Καραμίχος κ.α. 

Σκοπός της σχολής είναι ο μαθητής που σπουδάζει στην «Τεχνών Εκατό» επί της Ακαδημίας 100 να φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων του, να υλοποιήσει τους στόχους του και να γίνει ένας ολοκληρωμένος καλλιτέχνης, άνθρωπος του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Λάκης Λαζόπουλοςδραματική σχολήηθοποιός