Σαν Σήμερα|15.10.2024 00:00

Γράμμα από την Κόλαση προκαλεί απέχθεια στον παραλήπτη του – Τι περιείχε το δέμα που έστειλε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης

Newsroom

Ήταν το διάσημο Γράμμα από την Κόλαση που προκάλεσε απέχθεια στον παραλήπτη του. Τι περιείχε το δέμα που έστειλε ο διαβόητος Τζακ ο Αντεροβγάλτης;

Ήταν μια μέρα σαν σήμερα, 15 Οκτωβρίου του 1888 όταν ο Τζορτζ Λασκ, ο επικεφαλής της Επιτροπής Επαγρύπνησης του Ουάιτσαπελ, λαμβάνει μια μακάβρια επιστολή με ένα δέμα που περιείχε ένα κομμάτι από νεφρό που υποτίθεται ότι ανήκε στην Κάθι Έντοους. Η επιστολή κρίθηκε σημαντική επειδή υπάρχουν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο νεφρός έφερε σημάδια της Νόσου του Μπράιτ (οξεία ή χρόνια νεφρίτιδα), από την οποία υπέφερε η Έντοους. Ο συντάκτης της επιστολής- που έγραφε ότι έχει σταλεί «Από την Κόλαση»- υποστήριζε ότι έχει φάει τον υπόλοιπο μισό νεφρό και απειλούσε ότι θα στείλει στον Λασκ το ματωμένο μαχαίρι του φόνου.

Η Κάθι Έντοους είχε βρεθεί άγρια κατακρεουργημένη. Το πτώμα της Έντοους έχει υποστεί φριχτό ακρωτηριασμό: αφού της έκοψε τον λαιμό, ο δολοφόνος, άνοιξε την κοιλιακή χώρα και αφαίρεσε κομμάτια από τους νεφρούς και τα γεννητικά όργανα· στη συνέχεια της αφαίρεσε τα μάτια της έκοψε την άκρη της μύτης και το λοβό του ενός αυτιού! Η Κάθι Έντοους ήταν ένα από τα θύματα του διαβόητου Τζακ του Αντεροβγάλτη, που έδρασε στην περιοχή Ουάιτσαπελ του Λονδίνου στα τέλη του 19ου αιώνα αρχίζοντας την αιματηρή δράση του από το 1888· τα θύματα του ήταν γυναίκες οι οποίες έβγαζαν χρήματα ως πόρνες.

Το όνομα Jack the Ripper (Τζακ ο Αντεροβγάλτης) άρχισε να χρησιμοποιείται όταν άγνωστος έστειλε επιστολή στο Κεντρικό Γραφείο Ειδήσεων του Λονδίνου, ισχυριζόμενος πως είναι ο δολοφόνος και αυτοαποκαλείτο με αυτό το όνομα. Οι φόνοι λάμβαναν χώρα σε δημόσιους χώρους (εκτός έναν) νύχτα ή λίγο πριν ξημερώσει. Είναι γενικά αποδεκτό ότι, ο Τζακ, δολοφόνησε πέντε γυναίκες, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως ήταν τέσσερις και άλλοι επτά ή περισσότερες.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, ο συγγραφέας Ράσελ Έντουαρτς ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε την ταυτότητα του ειδεχθούς κατά συρροή δολοφόνου με βάση το DNA· ανακάλυψε ένα ματωμένο σάλι από την Κάθριν Ίντοους- τέταρτο θύμα του Αντεροβγάλτη- το οποίο μετά από ταυτοποίηση DNA αντιστοιχήθηκε με τον 23χρονο πολωνό μετανάστη Άαρον Κοσμίνσκι που εργάζονταν ως κουρέας στο Λονδίνο της εποχής· η εικασία αμφισβητήθηκε έντονα.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι το μυστήριο της ταυτότητας του Τζακ του Αντεροβγάλτη παραμένει άλυτο τρεις αιώνες, και- όπως όλα δείχνουν- δεν θα διαλευκανθεί ποτέ!

ειδήσεις τώραδολοφόνοςσαν σημεραΤζακ ο ΑντεροβγάλτηςΑγγλίαserial killer