Travel | 23.12.2021 12:37

Hilton Salwa: Το γιγαντιαίο πολυτελές ξενοδοχείο στη μέση του πουθενά

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Hilton Salwa Beach Resort & Villas
Instagram / salwabeachresort
Instagram / salwabeachresort
Instagram / salwabeachresort
Instagram / salwabeachresort
Instagram / salwabeachresort
Instagram / salwabeachresort

Στα σύνορα του Κατάρ με τη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο. Μερικά ηλιοκαμένα φυλάκια και μίλια απέραντης ερήμου προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στη συνέχεια, νωρίτερα φέτος, κάτι πολύ διαφορετικό εμφανίστηκε στη μέση αυτού του πουθενά: Ένα τεράστιο, αστραφτερό συγκρότημα πολυτελών ξενοδοχείων, με το δικό του θεματικό πάρκο.

Το Hilton Salwa Beach Resort & Villas δεν είναι σαφώς ένα συνηθισμένο ξενοδοχείο. Βλέποντας το από αέρος μοιάζει με μια ολόκληρη παραθαλάσσια πόλη.

Πάνω από τις αμμουδιές, φωτεινές λευκές βίλες και κτίρια συγκεντρώνονται γύρω από μπλε πισίνες. Πίσω τους, όαση πρασίνου. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέρετρα της Μέσης Ανατολής.

 

Τι συμβαίνει, λοιπόν, όταν ένα γιγαντιαίο ξενοδοχείο πολυτελείας εμφανίζεται μίλια μακριά από οπουδήποτε, την ώρα που μια πανδημία παγώνει τα παγκόσμια ταξίδια;

Γεμίζει με πολύ κόσμο, σύμφωνα με τον Etienne-Charles Gailliez, τον γενικό διευθυντή του θέρετρου. Μόλις άνοιξε τις πόρτες του τον Φεβρουάριο, έγινε το hit των ντόπιων για διακοπές, λέει ο ίδιος. Πιο πρόσφατα έγινε δημοφιλής προορισμός για επισκέπτες και ταξιδιώτες από την ευρύτερη περιοχή.

Υπάρχει άφθονος χώρος. Το Hilton Salwa Beach διαθέτει 84 βίλες, από δύο έως τέσσερα υπνοδωμάτια, με ιδιωτικές πισίνες και άμεση πρόσβαση στην παραλία με τη λευκή άμμο (τιμές από 1.500 δολάρια ανά διανυκτέρευση). Υπάρχουν 31 διαμερίσματα και βίλες σε στυλ αραβικού χωριού, ενώ το κεντρικό ξενοδοχείο διαθέτει 246 δωμάτια και σουίτες.

Οι τεράστιοι χώροι περιλαμβάνουν επίσης περισσότερα από 20 καταστήματα τροφίμων και ποτών, συμπεριλαμβανομένων επτά γκουρμέ εστιατορίων, ένα σπα υψηλών προδιαγραφών με σουίτες VIP, γήπεδα αθλοπαιδιών, πισίνες που περιβάλλονται από διαμορφωμένους κήπους, εταιρικές εγκαταστάσεις και μια μαρίνα.

Επιπλέον, υπάρχει το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο του Κατάρ, με δεκάδες αξιοθέατα, όπως το "King Cobra", μια συναρπαστική βόλτα με διπλό σωλήνα που στέλνει τους αναβάτες στο στόμα μιας τεράστιας δομής που μοιάζει με φίδι.

ξενοδοχείοΚατάρ