Travel | 28.12.2021 07:30

Θεσσαλονίκη: Μια πόλη ερωτική

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
carnetdevoyage.gr/Nτορίτα Λουκίσσα
carnetdevoyage.gr/Nτορίτα Λουκίσσα
carnetdevoyage.gr/Nτορίτα Λουκίσσα
carnetdevoyage.gr/Nτορίτα Λουκίσσα

Έχει ομορφιά, ιστορία και πολιτισμό, εκπληκτική κουζίνα και πανέμορφη θέα στο Θερμαϊκό. Η Νύφη του οπως την αποκαλούν είναι μια πόλη που σε προκαλεί να την ερωτευτείς και να τη ζήσεις, να τη γευτείς να την περπατήσεις. Όλες τις εποχές του χρόνου και βέβαια και τώρα στις γιορτές. Η Ντορίτα Λουκίσσα την έζησε για λίγο. αλλά στο έπακρο και την περπάτησε, σε μια ιδιαίτερη βόλτα γεμάτη χρώματα κι αρώματα.

Πάντα ήταν ένας ανεκπλήρωτος έρωτας. Κρατούσε μόλις λίγα εικοσιτετράωρα. Κι όταν αφηνόμουν και με παρέσυρε η μέθη του, έπρεπε να φύγω πάλι μακριά. Σχέση παράνομη, κλεφτή, αλλά τόσο γλυκιά, γεμάτη αρώματα που λιγώνουν τις αισθήσεις.

Κι αυτή τη φορά, εκεί για λίγες ώρες. Τόσο γεμάτες όμως.

Κυριακή πρωί, Χειμώνας προχωρημένος, συννεφιά. Η κίνηση έντονη όσο πλησιάζω στη Θεσσαλονίκη. Η κούραση φεύγει μόλις αντικρίζω το Θερμαικό.

Οι γνώριμες μυρωδιές της πόλης διάχυτες από την ώρα που φτάνω την παραλιακή. Αυτόματα το βλέμμα πέφτει στο Λευκό Πύργο. Καμιά πόλη στην Ελλάδα δεν μυρίζει αυτό το συνδυασμό αλμύρας και μπαχαρικών. Και καμιά άλλη πόλη στην Ελλάδα δεν έχει τέτοια νωχελική σχέση με το χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

ΘεσσαλονίκηΟι δέκα καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί