Travel|03.01.2022 07:30

Ρόντα: Το μετέωρο βήμα του ταυρομάχου

Newsroom

Η μεσαιωνική πόλη της Ανδαλουσίας που μοιάζει να κρέμεται πάνω από ένα απόκρημνο φαράγγι, λατρεύτηκε από θνητούς κι ημίθεους. Εντυπωσιακοί βραχώδεις σχηµατισµοί, παραδοσιακά κτήρια στο χείλος του γκρεµού, ένας ποταµός που χωρίζει την πόλη στα δύο, µια επιβλητική γέφυρα... Κι ακόμη ταυρομάχοι κι ο Χέμινγουεϊ. Η Διονυσία Κωστή μας καλεί να περπατήσουμε μαζί της σε αυτή την πόλη που μοιάζει με χριστουγεννιάτικο στολίδι, κάνοντας ένα διαφορετικό ποδαρικό στο νέο χρόνο.

Χωμένη στα βουνά, αγκιστρωμένη πάνω από το φαράγγι Eλ Τάχο, σαν στολίδι χριστουγεννιάτικο, ξεπροβάλλει η Ρόντα. Δεν ξέρω αν είναι η πιο όμορφη ανδαλουσιάνικη πόλη – και ποια να συγκριθεί με τη Γρανάδα, τη Σεβίλλη και την Κόρντοβα - είναι όμως μαγευτική καθώς δεσπόζει ανάμεσα στα pueblos blancos της ενδοχώρας του ισπανικού νότου.

Δεν είναι καν πόλη, αν με ρωτήσετε, αν και έτσι τη χαρακτηρίζουν οι οδηγοί, και επίσης δεν είναι καν blanca (λευκή) μιας και ξεχειλίζει χρώματα. Σκαρφαλωμένη στα 750 μέτρα, οφείλει το πρώτο της όνομα, Arunda, στους Κέλτες που την δημιούργησαν τον 6ο π.Χ. αιώνα.

Διαβάστε περισσότερα στο Carnetdevoyage.gr

ταξίδιταξίδια εξωτερικόΙσπανίαταυρομάχοςΑνδαλουσίαειδήσεις τώρα