Travel | 06.04.2022 07:30

Το outsider της Ευρώπης υπόσχεται 4ήμερο-όνειρο με καλές τιμές, δωρέαν μουσείο και άρωμα…Game of Thrones

Newsroom

Η γιορτή του Αγίου Πατρικίου, οι Dropkick Murphys, γευστικότατες δροσιστικές μπύρες σε γενναίες ποσότητες και οι U2, είναι μόλις μερικά από όλα αυτά που μας κάνουν να αγαπάμε την Ιρλανδία, χωρίς καν να την έχουμε επισκεφτεί. Το Δουβλίνο, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας, μπορεί για έναν Έλληνα να μην μπει ποτέ στη λίστα με τις κορυφαίες ταξιδιωτικές επιλογές, η αλήθεια είναι, όμως, πως οι καλά γνωρίζοντες υποστηρίζουν σθεναρά πως αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξει.

Το Δουβλίνο ανέκαθεν αποτελούσε μία από τις πιο «ζωντανές» και διασκεδαστικές πόλεις της Ευρώπης, η οποία συνδυάζει την τέχνη και την κουλτούρα με τη διασκέδαση, σε τιμές σχετικά προσιτές, καθώς το ταξίδι αυτό στο πιο διάσημο μέρος της Ιρλανδίας, δεν θα σε κάνει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Ειδικά αν φροντίσεις να κλείσεις τα εισιτήρια σου νωρίς -τουλάχιστον 6 μήνες πριν την πτήση σου- το κόστος δεν θα πρέπει να σε ανησυχεί. Την ίδια ώρα, τα πολλά Airbnb της πόλης, χαρίζουν επιλογές καταλυμάτων για κάθε γούστο και κάθε πορτοφόλι.

Μια βόλτα στην πόλη

Το Δουβλίνο είναι μία πόλη που μοιάζει πραγματικά βγαλμένη από παραμύθι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο George R.R. Martin εμπνεύστηκε τις ιδέες του για το «Game of Thrones» από εκεί. Η πόλη είναι μία από τις πιο μικρές της Ευρώπης, γεγονός που την κάνει εύκολα εξερευνήσιμη με τα πόδια και το ποδήλατο. Όλοι οι δρόμοι του κέντρου είναι πλακόστρωτοι και οι 11 γέφυρες που ενώνουν τις όχθες του ποταμού Λίφεϊ, ο οποίος διασχίζει την πόλη, κάνουν το σκηνικό ακόμα πιο ιδιαίτερο. Χαρακτηριστικό του Δουβλίνου είναι τα γραφικά σπίτια με τις πολύχρωμες πορτούλες, τα οποία πρωταγωνιστούν στις φωτογραφίες των ταξιδιωτών.

Στο Κάστρο Dublinia -ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της πόλης- θα ανακαλύψεις το μεσαιωνικό Δουβλίνο, το οποίο χτίστηκε εκεί που υπήρχε ένας καταυλισμός των Βίκινγκς τον 13ο αιώνα. Στο κάστρο θα δεις την πιστή αναπαράσταση της σκοτεινής εκείνης εποχής και θα μάθεις πολλές συναρπαστικές ιστορίες.

Μία καταπληκτική εμπειρία στο Δουβλίνο, είναι η επίσκεψη στο Phoenix Park. Πρόκειται για ένα από τα πιο μεγάλα αστικά πάρκα της Ευρώπης, το οποίο έχει έκταση 7.000 στρεμμάτων. Γήπεδα, ζωολογικοί κήποι, βοτανικοί κήποι, όλα μαζεμένα σε ένα πάρκο ανοιχτό 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, κάθε ημέρα της εβδομάδας.

Ένα τεράστιο πλεονέκτημα του Δουβλίνου, είναι πως όλα τα μουσεία του είναι δωρεάν καθημερινά για τους τουρίστες. Μια βόλτα στο διάσημο Temple Bar -πρόκειται για μία περιοχή, η οποία εκ νόμου επιτρέπεται να έχει μόνο σημεία που σχετίζονται με την τέχνη και τον τουρισμό- θα σου χαρίσει συγκλονιστικές στιγμές και εμπειρίες ζωής.

Και το πιο δελεαστικό; Δεν χρειάζεσαι περισσότερες από τέσσερις ημέρες για να θα δεις και να γνωρίσεις το υπέροχο Δουβλίνο, πόλη που θα βάλεις στην καρδιά σου μια για πάντα. Γεγονός που σημαίνει πως με 300 περίπου ευρώ στην τσέπη για τα προσωπικά σου έξοδα θα περάσεις όνειρο και δεν θα στερηθείς το παραμικρό!

ταξίδιαΙρλανδίαΔουβλίνοειδήσεις τώρα