Travel|15.10.2022 08:24

Εισιτήριο 9€, χωρίς αμάξι, όλα στη μισή τιμή: Το νησάκι μια ώρα απ’ την Αθήνα που έχει ακόμα καλοκαίρι

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Αίγινα: Το νησάκι μια ώρα απ’ την Αθήνα που έχει ακόμα καλοκαίρι / Unsplash
Αίγινα: Το νησάκι μια ώρα απ’ την Αθήνα που έχει ακόμα καλοκαίρι / Unsplash
Αίγινα: Το νησάκι μια ώρα απ’ την Αθήνα που έχει ακόμα καλοκαίρι / Unsplash
Αίγινα: Το νησάκι μια ώρα απ’ την Αθήνα που έχει ακόμα καλοκαίρι / Unsplash

Περπατώντας στα σοκάκια της Αίγινας τα Σαββατοκύριακα του Οκτώβρη και του Νοέμβρη, το μυαλό σου δεν θα μπορέσει λεπτό να φύγει από το καλοκαίρι. Και πώς να φύγει όταν στο νησί αυτό αργεί τόσο πολύ να χτυπήσει την πόρτα ο χειμώνας;

Το μικρό νησάκι που απέχει μόλις μία ώρα και 10 λεπτά περίπου με το πλοίο, είναι αυτήν την εποχή παράδεισος εξόρμησης για όσους θέλουν να παρατείνουν λίγο ακόμα το καλοκαίρι τους – εφόσον φυσικά ο καιρός το επιτρέπει.
Η κοντινή από την Αθήνα απόσταση, τα οικονομικά εισιτήρια -9 ευρώ το φθηνότερο, 11 ευρώ το ενδιάμεσο και 19 ευρώ το πιο ακριβό- καθιστούν σαφές πως το να βρεθείς στην Αίγινα το προσεχές Σαββατοκύριακο θα σου κοστίσει λιγότερο ακόμα και από το να επιλέξεις έναν πολύ οικονομικό προορισμό κοντά στην Αθήνα στον οποίο θα μπορέσεις να φτάσεις οδικώς.

Το πιο σημαντικό είναι πως δεν χρειάζεται καν να πάρεις μαζί σου αυτοκίνητο, αφού πλέον η καρδιά της Αίγινας «χτυπά» στο λιμάνι της και όλα μοιραία είναι κοντά με τα πόδια.

Τα καταλύματα αυτή την περίοδο στο νησί είναι περίπου στη μισή τιμή από όσο ήταν το καλοκαίρι, ενώ μπορείς να πετύχεις και εξαιρετικές ευκαιρίες πάνω στη θάλασσα, με θέα στο υπέροχο λιμάνι. Δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να βρεις το ιδανικό για σένα δωμάτιο ή σπίτι, αρκεί να ψάξεις λίγες ημέρες πριν.

Το φαγητό στην Αίγινα

Το νησί της Αίγινας φημίζεται για το εξαιρετικό φαγητό του και τα μεζεδοπωλεία στα σοκάκια γύρω από το λιμάνι τα οποία αποτελούν άψογες και value for money επιλογές για ούζο, μεζέδες και θαλασσινά. Πέντε λεπτά μακριά με τα πόδια από το κέντρο του λιμανιού θα συναντήσεις το εστιατόριο «Δρομάκι» του οποίου τα τραπεζάκια βρίσκονται ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.
Το φαγητό; Παραδοσιακό και μαμαδίστικο. Οι τιμές είναι ικανοποιητικές και το περιβάλλον εξαιρετικό για ρομάντζο, αλλά και παρέα.

Η νύχτα στην Αίγινα

Η νυχτερινή ζωή της Αίγινας -κυρίως τα Σαββατοκύριακα- παραμένει έντονη και στα σοκάκια της θα συναντήσεις ακόμα τουρίστες και Έλληνες παραθεριστές να απολαμβάνουν το ποτό τους στα μπαράκια και να χορεύουν. Μην ξεχάσεις να περάσεις μια βόλτα από το μικρό και φινετσάτο Speak Low, το οποίο διαθέτει εξαιρετική κάβα, παίζει ροκιές και έχει ένα προσωπικό που θα σε κάνει κατευθείαν να νιώσεις σαν στο… στέκι σου.
Η Αίγινα αυτή την εποχή βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες στιγμές της μέσα στο χρόνο και έτσι την προτιμούν και οι ντόπιοι της: ήρεμη, χαλαρή, πολύ φιλόξενη, αλλά όχι ερημική. Στα στενά σοκάκια της Αίγινας θα βρεις το καλοκαίρι που ψάχνεις και όλα αυτά χωρίς να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Το νησί αυτό ενδείκνυται και με το παραπάνω για διήμερες αποδράσεις, που αναμφίβολα θα σε χορτάσουν σε τέτοιο βαθμό που γυρνώντας στη βάση σου θα αισθάνεσαι πως έλειψες μια εβδομάδα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίγινα