Travel | 04.10.2023 07:30

Το #1 αξιοθέατο της Πράγας: Η ονειρική συνοικία του Κάστρου, ένα από τα διασημότερα hashtags του Instagram

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Η Πράγα, μία από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες της Ευρώπης, συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων ταξιδιωτών που πλέον γνωρίζουν καλά πως όταν αποφασίσουν να την επισκεφθούν, σίγουρα θα πρέπει να έχουν φροντίσει να έχουν στη διάθεσή τους αρκετές ημέρες, καθώς τα αξιοθέατα εντός πόλης είναι ατελείωτα.  

Πρόκειται για μια πόλη που θα καταλάβετε από την πρώτη στιγμή ότι είναι πραγματικά παραμυθένια. Ειδικά η Παλιά Πόλη της Πράγας, που είναι γεμάτη ιστορικά μνημεία, και η «γειτονιά με τις μαγικές εικόνες» -ή αλλιώς η συνοικία του Κάστρου- είναι spots που αποτελούν από μόνα τους δέλεαρ για να μπούμε στο αεροπλάνο για την πρωτεύουσα της Τσεχίας. 

Η συνοικία του Κάστρου είναι αυτό που λέμε «ένας καλά κρυμμένος θησαυρός της Πράγας», καθώς αποτελεί τη γειτονιά που συνδυάζει την ιστορία με την τέχνη και τον πολιτισμό. Γιατί -πώς να το κάνουμε;- δεν νοείται ταξίδι στην Πράγα χωρίς μια μονοήμερη εκδρομή στη συνοικία του Κάστρου! 

Η συγκεκριμένη, μοναδικής αρχιτεκτονικής, συνοικία αποτελείται από παραμυθένιας ομορφιάς, πολύχρωμα κτίρια που χωρίζονται από στενούς δρόμους και θεωρείται ο απόλυτος προορισμός εντός πόλης για βόλτες με τα πόδια. Ξεκινάς πρωί και αποχωρείς απόγευμα, γεμάτος εικόνες μεσαιωνικής αισθητικής και ευρωπαϊκής ανάσας που θα έχεις να θυμάσαι για πάντα… 

Το Κάστρο  

Όσον αφορά στο Κάστρο καθαυτό, είναι το πρωταγωνιστικό στοιχείο και ταυτόχρονα η ξεχωριστή «πινελιά» της συνοικίας. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να είναι και διαφορετικά τα πράγματα, καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα οικοδομήματα στον κόσμο με μήκος που αγγίζει τα 600 μέτρα, και πλάτος 130 μέτρα!  

Το Κάστρο χρονολογείται από τον 9ο αιώνα και σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο που φιλοξενεί εκθέσεις τέχνης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για το κοινό είναι ανοιχτοί και οι πανέμορφοι κήποι του Παλατιού. Το μόνο αρνητικό; Τα σαββατοκύριακα η ουρά για να μπεις είναι κυριολεκτικά ατελείωτη.

Η γύρω συνοικία 

Στην ευρύτερη συνοικία, εκτός από το Κάστρο, ιδιαίτερα επιβλητικός είναι και ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου, από τον οποίο μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα προς ολόκληρη την πόλη της Πράγας. 

Εκείνο, όμως, που είναι πραγματικά εντυπωσιακό στη συνοικία του Κάστρου της Πράγας είναι το γεγονός πως αποτελεί και χώρο στον οποίο ξεδιπλώνεται και η γαστρονομική κουλτούρα της Τσεχίας.  

Πολλοί υπαίθριοι πάγκοι ο ένας δίπλα στον άλλο προσφέρουν τόσο τοπικά εδέσματα όπως το γνωστό Γκούλας (σούπα με κρέας, λαχανικά και μπαχαρικά), trdelnik (η γνωστή σε εμάς καμινάδα), όσο και τα γνωστά σε όλους μπέργκερ και hot dogs. Στον ίδιο χώρο υπάρχουν και πάγκοι αποκλειστικά με μπύρες, ένα προϊόν που στην Τσεχία γενικότερα είναι ιδιαίτερα αγαπημένο.  

Σχετικά με την νυχτερινή ζωή στη συνοικία του Κάστρου, αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη καθώς υπάρχουν πολλά μαγαζιά για ροφήματα και ποτό, αρκετά εκ των οποίων έχουν και ζωντανή μουσική! 

Με λίγα λόγια, η συνοικία του Κάστρου είναι μια γειτονιά που συνδυάζει πολλά διαφορετικά στοιχεία της Πράγας, την οποία σίγουρα επιβάλλεται να βάλετε στο πρόγραμμά σας εάν αποφασίσετε αυτό το φθινόπωρο να επισκεφθείτε την πιο… ονειρική πρωτεύουσα της Ευρώπης! 

Πράγαταξίδιειδήσεις τώρα