Travel | 12.08.2024 06:00

Κυκλαδίτικη ομορφιά δίπλα στην Αθήνα: Μοναδική παραλία με τιρκουάζ νερά 40 λεπτά από το κέντρο

Newsroom

Πολλοί Αθηναίοι μπορεί να περιμένουν ακόμα τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά τα Σαββατοκύριακα προσφέρουν την τέλεια ευκαιρία για να ανακαλύψουν υπέροχες παραλίες στην Αττική, που δεν είναι τόσο γνωστές.

Αν αναζητάτε μια παραλία με τιρκουάζ νερά που θυμίζουν τις γραφικές της χώρας μας, πεντακάθαρη αμμουδιά και ένα ήρεμο τοπίο, τότε η παραλία Αλθέα ή αλλιώς Σκαλάκια, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στο Κορωπί, είναι σίγουρα ένας από τους προορισμούς που αξίζει να εξερευνήσετε.

Είτε καθημερινές είτε τα Σαββατοκύριακα, αποτελεί το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε χαλαρωτικές βουτιές μακριά από τα πλήθη και σε απόσταση μόλις 45 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για μια μη οργανωμένη παραλία, κρυμμένη στο 35ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Αθηνών – Σουνίου, με κατεύθυνση προς την Αγία Μαρίνα και την Αλθέα.

Ένας ήρεμος κολπίσκος με υπέροχα κρυστάλλινα νερά θα σας προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. Οι γνώστες την αποκαλούν και «διαμάντι» της Αττικής, καθώς διαθέτει όλα όσα προσφέρει μια παραλία νησιού χωρίς να χρειάζεται να επιβιβαστείτε σε πλοίο.

Παραλία Αλθέα Σκαλάκια: Μια παραλία με νησιωτική ατμόσφαιρα, 45? από την Αθήνα. Τα μαγευτικά γαλαζοπράσινα νερά της, σε συνδυασμό με τη θέα που θα απολαύσετε αν μείνετε μέχρι το ηλιοβασίλεμα, θα σας ενθουσιάσουν. Το σίγουρο είναι ότι θα χαρείτε το μπάνιο σας σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, τόσο κοντά στην Αθήνα, που δεν θα το πιστεύετε.

παραλίεςπαραλίαΑττική