Travel|06.09.2024 06:00

H κατάλληλη εποχή για να ταξιδέψετε στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του κόσμου

Newsroom

Όσο πιο δημοφιλείς είναι κάποιοι προορισμοί, τόσο χειρότερη μπορεί να είναι η εμπειρία της επίσκεψης για τους ταξιδιώτες, ειδικά κατά την υψηλή τουριστική περίοδο.

Ωστόσο για να αποφύγετε μια απογοήτευση που θα σας κοστίσει πολύ, μπορείτε να επισκεφθείτε τέτοιους προορισμούς όταν οι περισσότεροι τουρίστες έχουν ήδη φύγει. Άλλωστε όταν η ζήτηση είναι χαμηλότερη, οι τιμές πέφτουν, ειδικά όσον αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια.  Ας δούμε τις καλύτερες περιόδους για να επισκεφτείτε κάποιους από τους πιο πολυσύχναστους προορισμούς του κόσμου.

Άνοιξη στη Ρώμη

Για να απολαύσετε την αιώνια πόλη χωρίς ταλαιπωρία, προτιμήστε να την επισκεφτείτε την άνοιξη, πριν το Πάσχα. Εκείνη την περίοδο, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων είναι χαμηλότερες και η πόλη είναι πιο ήρεμη.

Σεπτέμβρη στην Κωνσταντινούπολη

Ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός για επίσκεψη. Ο καιρός είναι ευχάριστος και η πόλη συνεχίζει να προσφέρει πολλές δραστηριότητες, όπως εκδηλώσεις τέχνης και υπαίθριες συναυλίες.

Καλοκαίρι στο Μεξικό

Από τον Ιούνιο η πόλη αδειάζει από τουρίστες λόγω της περιόδου των βροχών, που διαρκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Αυτοί οι μήνες είναι ιδανικοί για να εξερευνήσετε την πόλη χωρίς να συναντήσετε πλήθη τουριστών.

Η κατάλληλη εποχή για Παρίσι

Για να αποφύγετε τους τουρίστες που κατακλύζουν το Παρίσι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τα τέλη Δεκεμβρίου, προτιμήστε να το επισκεφτείτε από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο ή τον Νοέμβριο.

Τόκιο για τις ανθισμένες δαμασκηνιές.

Η περίοδος της άνθησης των κερασιών και το καλοκαίρι είναι οι πιο δημοφιλείς στιγμές, αλλά η καλύτερη εποχή για να πάτε στο Τόκιο είναι τον Φεβρουάριο, λίγο πριν την εμφάνιση πανέμορφων ανθών των δέντρων. Τότε μπορείτε να απολαύσετε τις ανθισμένες δαμασκηνιές.

Σεπτέμβριο στο Μαρακές

Η επίσκεψη στο Μαρακές στο Μαρόκο τον Σεπτέμβριο είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ χαμηλών τιμών και ευχάριστου καιρού.

Ιούνιο στη Βαρκελώνη

Το καλοκαίρι είναι η πιο δημοφιλής εποχή για να επισκεφτείτε τη Βαρκελώνη, αλλά αν αποφύγετε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ο Ιούνιος μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Η πόλη δεν ξυπνάει νωρίς, οπότε αν σηκωθείτε νωρίς, μπορείτε να απολαύσετε τη Βαρκελώνη χωρίς πλήθη τουριστών.

τουρισμόςτουρισμός για όλουςΕυρώπηειδήσειςειδήσεις τώρα