Τηλεόραση | 24.05.2020 19:42

Μην Ψαρώνεις-Τόλης Παπαδημητρίου: Στον δρόμο με ρωτούν αν μοιάζω του Μπίλυ

Άκης Φωτόπουλος

Ο ηθοποιός αλλά και σεναριογράφος μιλά στο «TV Έθνος» για τον ρόλο του και τις εξελίξεις στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Μην ψαρώνεις». Ο Τόλης Παπαδημητρίου αναφέρεται στο πώς βιώνει την αναγνωρισιμότητά του αλλά και στο μέλλον της «Μουρμούρας».

Μόλις ξεκινήσατε και πάλι γυρίσματα στο «Μην Ψαρώνεις»;

Ναι, και με πολύ χαρά θα έλεγα ότι επανήλθαμε μιας και ήταν κάτι που είχε λείψει πολύ σε όλους μας. Βέβαια, τα πράγματα στα γυρίσματα άλλαξαν αρκετά. Έγιναν τα απαραίτητα τεστ, χρησιμοποιούμε μάσκες, πολύ αντισηπτικό και φυσικά κρατάμε αποστάσεις. Όλοι έχουμε τον νου μας, πλέον.

Ερωτικές σκηνές θα γυρίσετε;

Φαντάζομαι πως ναι. Η παραγωγή προνόησε και έκανε σε όλους μας τεστ. Με αρκετή προσοχή, φυσικά, γιατί δεν γίνεται κι αλλιώς.

Πώς βρεθήκατε στο «Μην Ψαρώνεις» υποδυόμενος τον Μπίλυ;

Ήμουν ήδη στη σεναριακή ομάδα της σειράς όταν ήρθε η πρόταση από τον Πιέρρο Ανδρακάκο για τον ρόλο του Μπίλυ. Τον βρήκα πραγματικά ενδιαφέροντα ρόλο μιας και μου πήγαινε αρκετά. Ταίριαξα και με την Ελεάνα Καυκαλά που είναι μια εξαιρετική ηθοποιός και το αποτέλεσμα νομίζω ότι είναι αρκετά καλό.

Τι θαυμάζετε στον Μπίλυ;

Την ανεμελιά αυτή που έχει. Το ότι τα παίρνει όλα τόσο ελαφριά. Δεν αγχώνεται για τίποτα και έχει αυτό που λέω εγώ πίστη ότι όλα θα πάνε καλά.

Έχετε κάτι κοινό με τον Μπίλυ;

Σίγουρα έχω το πάθος που έχει κι αυτός. Έχει πάθος με την τεχνολογία, θέλει να κάνει τη διαφορά, να βρει κάτι καινούριο. Να επηρεάσει πολύ τον κόσμο και να τον βοηθήσει. Το ίδιο πάθος έχω κι εγώ με τη τέχνη.

Πώς θα εξελιχθεί στη συνέχεια η σχέση σας με τη Ρόζα; Θα είστε μαζί μέχρι το τέλος της σειράς;

Σίγουρα θα υπάρχουν ανατροπές και δεν θα μείνει τίποτα όπως είναι. Δεν γνωρίζω ακόμη αν θα είμαστε μαζί ως το τέλος καθώς δεν έχουν έρθει στα χέρια μου τα σενάρια από τα δύο τελευταία επεισόδια. Πάντως, όπως θα δείτε, υπάρχουν πολλά εμπόδια στο δρόμο τους σαν ζευγάρι.

Πώς τα πάτε με την αναγνωρισιμότητα;

Πολύ καλά νιώθω. Σήμερα κιόλας στο γύρισμα έγινε ένα ωραίο περιστατικό. Μια κυρία, ορμώμενη από το γεγονός ότι ο Μπίλυ είχε αδικηθεί στη φυλακή που δεν του δίνανε την πίτσα, μας έφερε τρεις πίτσες να φάμε. Ήταν κάτι που με ξάφνιασε πολύ ευχάριστα. Πραγματικά ο κόσμος έχει αγκαλιάσει με πολύ αγάπη τη σειρά. Και παρατηρώ ότι τους αρέσει πολύ αυτό το απενοχοποιημένο που έχει ο Μπίλυ

Συνήθως τι σας λένε στον δρόμο όταν σας αναγνωρίζουν;

Κυρίως με ρωτούν για τον ρόλο μου, για το αν είμαι όπως είναι ο Μπίλυ καθώς επίσης και για το τι θα γίνει με τη Ρόζα.

Παρακολουθείτε στην τηλεόραση ριάλιτι προγράμματα τύπου Master Chef, GNTM;

Έχω δει μόνο το GNTM. Δεν μπορώ να σου πω ότι το απολαμβάνω κιόλας. Καταλαβαίνω γιατί πετυχαίνει και καταλαβαίνω παράλληλα και την ανάγκη του κόσμου να δει κάτι τόσο ελαφρύ.

Τέτοιου είδους προγράμματα θεωρείτε ότι είναι ανταγωνιστικά της μυθοπλασίας;

Φυσικά. Οτιδήποτε είναι απέναντι από ένα σίριαλ είναι ανταγωνιστικό.

Για τους καλλιτέχνες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην παρούσα φάση ποια είναι η γνώμη σας;

Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια στον χώρο μου, ειδικά στην παρούσα φάση. Είναι ένας χώρος που έχει πληγεί όπως και άλλοι βέβαια και γι΄αυτό οι συνάδελφοί μου έχουν ξεσηκωθεί και απαιτούν από την πολιτεία να παρθούν κάποια μέτρα και καλά κάνουν. Ζητάμε το δίκιο μας. Απλώς, χρειάζεται να έχουμε ψυχραιμία.

Ποια είναι τα σχέδια σας για τη συνέχεια;

Σίγουρα θα ήθελα αν όλα πάνε καλά να συνεχίσω για πέμπτο συνεχή χρόνο τη θεατρική μου παράσταση «Μαύρη Σαμπούκα». Έχω και μια τηλεοπτική σειρά στα σκαριά. Διεκδικώ να γράφω το σενάριό της και να παίζω παράλληλα στη σειρά αυτή που θα είναι μια εβδομαδιαία κωμωδία. Αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πω κάτι περισσότερο.

Εκτός από την υποκριτική, γράφετε σενάρια και σκηνοθετείτε...

Μέχρι τώρα τα έχω συνδυάσει έτσι με έναν τρόπο που μπορώ να τα κάνω και τα τρία. Θεωρώ πως μπορεί να συνδυαστεί αυτό το τρίπτυχο αν υπάρχει ένα συγκεκριμένο όραμα και αρκετή βοήθεια.

Είστε παράλληλα και στη συγγραφική ομάδα της «Μουρμούρας». Πού οφείλεται η επιτυχία της;

Βασίζεται σε ένα πάρα πολύ καλό σενάριο, καθώς και σε μια πολύ καλοδουλεμένη ομάδα

Γνωρίζετε αν θα συνεχιστεί η «Μουρμούρα» και τη νέα σεζόν;

Φαντάζομαι πως θα συνεχίσει με τα ίδια αγαπημένα ζευγάρια ηθοποιών.

WHO IS WHO

Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1990 στην Άρτα και μεγάλωσε στη Χαλκίδα.  Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στις παραστάσεις «Και μετά ερωτεύτηκαν», «Ο Γερμανός Ξανάρχεται», «Ποιος φοβάται την Υπατία Καρυωτάκη;», «Βίλα Αμαλίας». Διασκεύασε το έργο «Κάτι τρελοί κληρονόμοι» και υπέγραψε τη σκηνοθεσία. Συμμετείχε ως διαλογογράφος στην τηλεοπτική σειρά του Ant1 «Κάτι χωρισμένα παλικάρια» καθώς και στην ταινία μεγάλου μήκους «ΑΙΓΑΙΟ SOS».

ΑΝΤ1Τόλης ΠαπαδημητρίουΜην Ψαρώνεις