Τηλεόραση | 01.02.2021 09:26

Νίκος Ψαρράς - Δώρα Χρυσικού: Παίρνουν θέση για την καταγγελία της Ζέτας Δούκα κατά Κιμούλη

Newsroom

Ντόμινο εξελίξεων προκάλεσε η καταγγελία της ηθοποιού Ζέτας Δούκα, η οποία μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Τετάρτης (26/1) αποκάλυψε ότι έχει υποστεί ψυχολογική και λεκτική βία από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ηθοποιού και ιδρύτριας της μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Anasa», ο Γιώργος Κιμούλης την κλώτσησε και την έβρισε στο πλαίσιο θεατρικής συνεργασίας που είχαν το 2008-2009.

Διαβάστε ακόμα: Ζέτα Δούκα: Καταγγέλλει ότι ο Γιώργος Κιμούλης της άσκησε βία - «Με έβρισε και με κλώτσησε»

Συγκεκριμένα η ηθοποιός είπε: «Συνάντησα μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς [...] Έβαλα την αξιοπρέπεια μου κάτω από το θέατρο, έβαλα τον φόβο μου πάνω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή. Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής. Η παράσταση για την οποία μιλάω ήταν το "Πιο κοντά" (Closer), στο Θέατρο Αθηνών το 2008 - 2009. Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη».

Διαβάστε ακόμα: Νέα καταγγελία για Κιμούλη από Γερονικολού: Με φόβισες, δεν θα επιτρέψω να το ξανακάνεις

Συμπρωταγωνιστές της σε εκείνη την παράσταση η Δώρα Χρυσικού και ο Νίκος Ψαρράς οι οποίοι μέσω Facebook και Instagram αντίστοιχα πήραν ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ζέτας Δούκα. «Εννοείται ότι είμαστε με τη Ζέτα, για να σταματήσουν οι σπέκουλες. Περισσότερα και ειδικότερα σύντομα» ανέφερε με ποστ της στο Facebook η Δώρα Χρυσικού.

Ζέτα Δούκα, Δώρα Χρυσικού (NDP photo)

Με τη σειρά του ο Νίκος Ψαρράς πόσταρε μια φωτογραφία της Ζέτας Δούκα με λεζάντα «Περήφανος για τη Ζέτα». Η απάντηση της ηθοποιού ήταν: «Σ’ αγαπώ. Είσαι ένα φωτεινό και αληθινό πλάσμα και χαίρομαι πολύ που ήσουν και είσαι πλάι μου και τώρα σε όλο αυτό» του απάντησε η Ζέτα Δούκα.

Ο Γιώργος Κιμούλης από την πλευρά του αρνείται τις κατηγορίες και δήλωσε στο ethnos.gr: «Θεωρώ όλο αυτό ψευδέστατο και κινούμαι αμέσως νομικά. Ούτε ένα από αυτά τα στοιχεία που ειπώθηκαν δεν συνέβησαν».

κοπή πίτας παράσταση Closer (NDP photo)

Μετά την καταγγελία της Ζέτας Δούκα και η ηθοποιός Κατερίνα Γερονικολού με μία ανάρτησή της καταλογίζει στον Γιώργο Κιμούλη εργασιακό εκφοβισμό.  Με φόβισες. Με τρόμαξες... Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. [...] Πικραίνομαι που δεν κατονομάζουμε τον εργασιακό εκφοβισμό. Που αποθεώνουμε κακόβουλους θνητούς. Που επιτρέπουμε συμπεριφορές που πληγώνουν την αξιοπρέπεια μας. Την ψυχούλα μας. Με καθαρή συνείδηση, σε συγχωρώ που με πλήγωσες. Αλλά όσο περνάει από το χέρι μου δε θα επιτρέψω να το ξανακάνεις εσύ ούτε κανείς άλλος» έγραψε για τη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη.

Δώρα Χρυσικού – Νίκος Ψαρράς: Η επίσημη ανακοίνωση 

Ο Νίκος Ψαρράς και η Δώρα Χρυσικού εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου τους, στην οποία επιβεβαιώνουν ουσιαστικά τα γεγονότα. «Ακούσαμε με προσοχή όσα κατέθεσε δημόσια η συνάδελφός μας Ζέτα Δούκα περιγράφοντας την οδυνηρή εμπειρία της και τα όσα υπέστη από συγκεκριμένο άνθρωπο του θεάτρου κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης Closer στην οποία συμμετείχαμε κι εμείς. Δυστυχώς, ήμασταν μπροστά σε πολλά περιστατικά τα οποία ανέφερε. Από το βάθος της καρδιάς μας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση προς τη Ζέτα και τη συγχαίρουμε για το θάρρος της» είπαν οι ηθοποιοί για την καταγγελία της Ζέτας Δούκα κατά του Γιώργου Κιμούλη.

κακοποίησηΔώρα ΧρυσικούMeTooΓιώργος ΚιμούληςΝίκος ΨαρράςΖέτα Δούκα