Τηλεόραση|04.03.2021 15:20

Ελένη Ουζουνίδου: «Δούλεψα με σκηνοθέτες που δεν θέλω ούτε να τους ακούω»

Newsroom

Η ηθοποιός Ελένη Ουζουνίδου ήταν καλεσμένη στο «The 2night show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου το βράδυ της Τετάρτης (03/03) και αναφέρθηκε στις καταγγελίες στον χώρο της Τέχνης, ενώ απάντησε και στην ερώτηση των ημερών, αν δηλαδή έχει η ίδια δεχθεί κάποια επίθεση ή σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του θεάτρου. Στην τηλεόραση η ηθοποιός συμμετείχε στις σειρές Πέτα τη Φριτέζα (2018), Αστέρας Ραχούλας (2016) και Παρουσιάστε! (2020), ενώ θεατρικά στην είδαμε μεταξύ άλλων στο πλευρό της Ελένης Ράντου στο Θέατρο Διάνα στην παράσταση «Για μια ανάσα».

«Είναι δύσκολες οι ημέρες και με έχουν επηρεάσει. Από το '97 που τελείωσα την σχολή του ΚΘΒΕ δεν έχω σταματήσει να δουλεύω στο θέατρο. Για να γίνει ηθοποιός πρέπει να είσαι πειθαρχημένος. Είναι ένας χώρος πνευματικός. Υπήρχαν παλαιότερα κάποιες τεχνικές υποκριτικής που έλεγαν ότι όσο πιο ταλαιπωρημένος είναι ένας ηθοποιός τόσολιγότερες αντιστάσεις έχει και βγάζει την αλήθεια του. Αλλάζουν οι καιροί [..]

Ήμουν πάρα πολύ τυχερή και δεν βρέθηκα μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις κι ούτε έχω εισπράξει βία με όλους τους τρόπους. Έχω συνεργαστεί με κακότροπους σκηνοθέτες και σταμάτησα. Δεν θέλω να ακούω ούτε το όνομά τους. Οι άνθρωποι που γνώριζαν τα πράγματα μάλλον είναι σε στενό φιλικό περιβάλλον. Εάν υπήρχε δεν θα είχαμε φτάσει το 2021 σε αυτές τις καταστάσεις και σε όλα τα αγόρια και τα κορίτσια που κάνουν καταγγελίες στο ΣΕΗ και σε δικηγόρους. Στα δικά μου τα αυτιά και στο άμεσο θεταρικό περιβάλλον μου δεν είχαν ακουστεί αυτά. Βρεθήκαμε οι περισσότεροι προ εκπλήξεως » είπε η Ελένη Ουζουνίδου.

Η ηθοποιός μίλησε με εκτίμηση για τον Γιάννη Μπέζο, με τον οποίο παίζει στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Παρουσιάστε», ενώ απάντησε και για τα σχόλια που έχει δεχθεί για τα κιλά της στα πρώτα της βήματα. «Πριν δώσουμε τις εξετάσεις στη σχολή, ο καθηγητής μου, μου είχε προτείνει να χάσω κάποια κιλά. Και του είχα απαντήσει μπορώ 20! Υπήρχαν τότε τα πρότυπα, τα παιδιά στις δραματικές σχολές να είναι ψηλά και αδύνατα. Τα έχασα τα κιλά μετά τη σχολή τελικά» είπε η ηθοποιός Ελένη Ουζουνίδου.

Γιάννης ΜπέζοςκαταγγελίεςΕλένη Ουζουνίδου