Τηλεόραση | 09.05.2024 19:20

Eurovision 2024: Η ανάρτηση της Μαρίνας Σάττι μετά την είδηση πως είναι άρρωστη

Newsroom

Μετά την είδηση ότι είναι άρρωστη, η Μαρίνα Σάττι θέλησε να καθησυχάσει το κοινό της με μια ανάρτηση στα social media, ενώ μετρά αντίστροφα για την εμφάνισή της στον ημιτελικό της Eurovision.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον δεύτερο ημιτελικό είναι: Μάλτα, Αλβανία, Ελλάδα, Ελβετία, Τσεχία, Γαλλία, Αυστρία, Δανία, Αρμενία, Λετονία, Ισπανία, Άγιος Μαρίνος, Γεωργία, Βέλγιο, Εσθονία, Ιταλία, Ισραήλ, Νορβηγία και Ολλανδία. Από τις «Big Five» εμφανίζονται και ψηφίζουν η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες προκρίνονται απευθείας στον τελικό.

Στην ανάρτησή της, συνοδευόμενη από τρεις φωτογραφίες, η Μαρίνα Σάττι γράφει: «Ηρθε η ώρα να υποστηρίξετε την Ελλάδα και την MA-RI-NA. Ψηφίστε για το χαριτωμένο σας σαγανάκι, ανυπομονώ να τραγουδήσω για σας απόψε».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αποψινό ημιτελικό, το «ZARI» είναι ήδη μεταξύ των φαβορί στα στοιχήματα, όπως και η Ελβετία. Τον δεύτερο ημιτελικό θα σχολιάσουν οι Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα

Η εμφάνιση της Ελλάδας

Η παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision ξεκινά με μια δημιουργική αναφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Μαρίνα Σάττι φαίνεται σαν να κάνει ζωντανή μετάδοση, με το πλάνο σε αναλογία διαστάσεων 9:16. Στην εμφάνιση κυριαρχεί το ροζ νέον, ενώ τα ελληνικά στοιχεία προβάλλονται στις μεγάλες οθόνες LED που πλαισιώνουν τη σκηνή.

Μια drop cam χρησιμοποιείται για να προσφέρει εντυπωσιακές λήψεις από ψηλά, ενώ οι χορευτές περιβάλλουν τη Μαρίνα Σάττι, δημιουργώντας έναν κυκλικό σχηματισμό καθώς εκείνη χορεύει στο κέντρο κατά το ρυθμικό μέρος του τραγουδιού «ZARI». Οι οθόνες LED χρησιμοποιούνται εκτενώς, ενώ οι κύβοι που εμφανίζονται στη σκηνή συμβολίζουν τα ζάρια, παραπέμποντας στον τίτλο του ελληνικού τραγουδιού.

Η Μαρίνα Σάττι φοράει ένα δαχτυλίδι που είναι, στην πραγματικότητα, μια μικροσκοπική κάμερα, δίνοντας στο κοινό και στους χορευτές μια πιο διαδραστική εμπειρία. Οι χορευτές, που περιλαμβάνουν τους Huseyin Cetintas, Yasin Ametoglou, Ειρήνη Δαμιανίδου και Βασίλη Καραγιάννη, έχουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση, προσθέτοντας κίνηση και ζωντάνια.

Μια από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές του act είναι όταν η Μαρίνα Σάττι και η ομάδα της χορεύουν κρατώντας μαντίλια, δημιουργώντας εντυπωσιακές εικόνες που μαγνητίζουν το κοινό. Οι θεατές γίνονται μέρος του σόου, ιδιαίτερα στο τελευταίο μέρος της παρουσίασης, όπου η κάμερα-δαχτυλίδι καταγράφει την αλληλεπίδραση του κοινού με τους καλλιτέχνες.

 

Τη μουσική του τραγουδιού «ZARI», που παντρεύει σύγχρονα, παραδοσιακά και έθνικ στοιχεία, συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister. Creative director της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.

Tο BBC αποθέωσε την ελληνική συμμετοχή

Μεταξύ άλλων, η Μαρίνα Σάττι φαίνεται πως «κερδίζει έδαφος» στη Βρετανία, κάθώς ο ειδικός του BBC σε θέματα μουσικής, Μαρκ Σάβατζ, κατατάσσει το «ZARI» στη λίστα με τα «τραγούδια ethnomusical fusion». 

«Υπάρχει μια αναζωογονητική τάση φέτος, καθώς κάποιες χώρες χρησιμοποιούν αρχαίες μουσικές παραδόσεις για έμπνευση – παράγοντας για πολλά από τα αγαπημένα μου τραγούδια όσον αφορά στη σύνθεση. Ξεχωρίζει η Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι, της οποίας το avant-garde κολάζ ήχου "ZARI" αναμειγνύει παραδοσιακές ελληνικές μελωδίες με τύμπανα, ρυθμούς reggaeton, σύντομα φωνητικά και ένα σόλο σ' έναν αρχαίο περσικό αυλό που ονομάζεται ζουρνάς. "Θα το κάνω με τον δικό μου τρόπο", δηλώνει, στον "πιο κυριολεκτικό στίχο" αυτής της χρονιάς» γράφει ο δημοσιογράφος. 

Τα στοιχήματα 

Στο Emporio Rooftop στο Μάλμε της Σουηδίας, η ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική, με το πλήθος να χορεύει στους ρυθμούς της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision. Πολλοί από τους παρευρισκόμενους γνώριζαν τους στίχους του «ZARI» απέξω, δίνοντας έναν ενθουσιώδη τόνο. Η Μαρίνα Σάττι μετά τη συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο του διαγωνισμού, αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για τη χορογραφία της μαζί με την ομάδα της.

 

Στο τέλος της παρουσίασης, το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα και φώναξε τ' όνομά της, δείχνοντας τη θερμή υποστήριξη για την ελληνική συμμετοχή.

Στο μεταξύ, οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν δώσει τα δικά τους προγνωστικά για τους πιθανούς νικητές της Eurovision 2024. Προς το παρόν, η Κροατία βρίσκεται στην κορυφή των στοιχημάτων με υψηλές πιθανότητες νίκης, παρά το ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή των ημιτελικών. 

Στη δεύτερη θέση των στοιχημάτων βρίσκεται η Ελβετία, ενώ η Ουκρανία έχει πλασαριστεί στην τρίτη θέση. Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με την Ιταλία στην τέταρτη θέση και την Ολλανδία στην πέμπτη. Στην έκτη θέση βρίσκεται η Γαλλία, ενώ την έβδομη θέση κατέχει η Ιρλανδία. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην ένατη θέση των στοιχημάτων, ακριβώς πίσω από το Ισραήλ, που κατέχει την όγδοη θέση. Στη δέκατη θέση βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο, κλείνοντας την κορυφαία δεκάδα για τη Eurovision 2024.

ΜάλμεΣουηδίαEurovision 2024ειδήσεις τώραEurovisionΜαρίνα Σάττι